Kaupunginhallitus, kokous 8.5.2023

§ 95 Kotouttamisohjelma 2023-2026

LAIDno-2023-342

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Eila Pappila, työllisyys- ja maahanmuuttopäällikkö, eila.pappila@laitila.fi

Perustelut

Kuntien kotouttamistoimintaa ja maahanmuuttajatyötä ohjaa laki kotoutumisen edistämisestä (1386/2010). Kunnalla on yleis- ja yhteensovittamisvastuu maahanmuuttajien kotouttamisen kehittämisestä sekä sen suunnittelusta ja seurannasta paikallistasolla. Kunnan tai useamman kunnan yhdessä on laadittava kotoutumisen edistämiseksi ja monialaisen yhteistyön vahvistamiseksi kotouttamisohjelma, joka hyväksytään kunkin kunnan kunnanvaltuustossa ja jota tarkistetaan vähintään kerran neljässä vuodessa. Laki kotoutumisen edistämisestä (33 §) määrittelee kunnan kotouttamisohjelman sisällön.  Ohjelma tulee myös ottaa huomioon kunnan talousarviota ja -suunnitelmaa laadittaessa. Kunnan on huolehdittava siitä, että sen palvelut soveltuvat maahanmuuttajille. Lisäksi kunnan on huolehdittava siitä, että maahanmuuttajille laissa tarkoitetut toimenpiteet ja palvelut järjestetään sisällöltään ja laajuudeltaan sellaisina kuin kunnassa esiintyvä tarve edellyttää. Kotoutumissuunnitelma on myös ehtona kotoutumislain mukaisten valtion korvausten maksamiselle.

Ehdotus

Esittelijä

Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Elinvoimajaosto käy lähetekeskustelun ja hyväksyy valmisteluohjeet kaupungin hallitukselle lähetettävään Laitilan kaupungin kotoutumisohjelmaan.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin sillä esittelijän muutoksella, että kotouttamissuunnitelma viedään kaupunginhallituksen kautta kaupunginvaltuustolle päätettäväksi.

Merkittiin pöytäkirjaan, että asiantuntijana läsnä asian käsittelyn ajan oli työllisyys- ja maahanmuuttopäällikkö Eila Pappila.  

Valmistelija

  • Eila Pappila, työllisyys- ja maahanmuuttopäällikkö, eila.pappila@laitila.fi

Perustelut

-

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Kaupunginhallitus hyväksyy Laitilan kaupungin Kotoutumisohjelman 2023-2026 ja lähettää sen edelleen kaupunginvaltuustolle hyväksyttäväksi.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin. 

Merkittiin pöytäkirjaan, että asiantuntijana läsnä asian käsittelyn ajan oli työllisyys- ja maahanmuuttopäällikkö Eila Pappila. 


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.