Sosiaali- ja terveysvaliokunta, kokous 17.11.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 21 Mehiläinen Oy (Mehiläinen-konserni yhtiöt) hinnankorotusehdotus (30.9.2020) maksusitoumusasiakkaat

LAIDno-2020-339

Valmistelija

  • Johanna Ahokas, sosiaali- ja terveysjohtaja, johanna.ahokas@laitila.fi
  • Ritva Miesmaa, Erityisasiantuntija, ritva.miesmaa@laitila.fi

Perustelut

Hoiva Mehiläinen (Mehiläinen-konserni) on lähettänyt Laitilan kaupungille hinnankorotusesityksen (päivätty 30.9.2020). Kirje on saapunut Laitilan kaupungille sähköpostitse 30.9.2020. Hoiva Mehiläinen esittää 5,62 %:n hinnankorotusta kaikkiin tuotteisiin (asiakas maksaa itse ateriat ja vuokran) 1.1.2021 alkaen pois lukien vuokra. Lisäksi Hoiva Mehiläinen esittää 2 %:n korotusta asiakkaiden vuokriin 1.1.2021 alkaen.  Hinnantarkistuskirje koskee ikääntyneiden asumispalveluja maksusitoumusasiakkaiden osalta.

 

Ostopalvelusopimukset

Ikäihmisiä koskevassa ostopalvelusopimuksessa Laitilan kaupungin ja Hoiva Mehiläisen välillä on ehto koskien vuorokausihinnan korotuksia. Ostopalvelusopimuksessa on sovittu vuorokausihinnan korotuksesta seuraavaa: vuorokausimaksua tarkistetaan palveluntuottajan kirjallisesta esityksestä kunkin kalenterivuoden maaliskuun alusta lukien. Tarkistus suoritetaan kerran vuodessa. Vuorokausimaksua voidaan korottaa enintään 2,5 % verrattuna edellisen vuoden vuorokausimaksuun. Vuorokausimaksun tarkistusesityksestä tulee ilmetä tarkistuksen perusteet. Laitilan kaupunki varaa itselleen neuvotteluoikeuden koskien vuorokausimaksun tarkistusperusteita. Vuorokausimaksun kirjallinen tarkistusesitys on tehtävä Laitilan kaupungin sosiaalitoimeen viimeistään kunkin vuoden tammikuun 31 päivään mennessä. Näin ollen hinnankorotusehdotus ei ole ikäihmisten ostopalvelusopimusten mukainen ehdotetun korotuksen määrän ja alkamisajan kohdan suhteen.

Laitilan kaupungilla ei ole voimassaolevaa sopimusta Hoiva Mehiläisen kanssa kehitysvammaisten asumispalveluissa.

Ehdotus

Esittelijä

  • Johanna Ahokas, sosiaali- ja terveysjohtaja, johanna.ahokas@laitila.fi

Sosiaali- ja terveysvaliokunta hyväksyy ikäihmisten tehostetun palveluasumisen osalta 2,5 % mukaisen korotuksen ostopalvelusopimusten vuorokausihintoihin 1.3.2021 alkaen.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Hoiva mehiläinen Senior Manager Mick Juslenin, erityisasiantuntija Ritva Miesmaa, ikäihmisten palvelujohtaja Sari Koski

Muutoksenhaku

Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Laitilan sosiaali- ja terveysvaliokunnalle,
osoite Keskuskatu 30, PL 25 23801 Laitila.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnanjäsen. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
 
Kaavan tai rakennusjärjestyksen hyväksymistä koskevasta päätöksestä kunnan jäsenen ja muiden katsotaan saaneen tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.