Sosiaali- ja terveysvaliokunta, kokous 17.11.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 20 Esperi Care Oy:n konsernin hinnankorotusehdotukset 30.9.2020 ja 20.10.2020

LAIDno-2020-339

Valmistelija

  • Johanna Ahokas, sosiaali- ja terveysjohtaja, johanna.ahokas@laitila.fi
  • Ritva Miesmaa, Erityisasiantuntija, ritva.miesmaa@laitila.fi

Perustelut

Esperi Care Oy konserni on lähettänyt Laitilan kaupungille Vaana -palvelusetelijärjestelmän kautta 30.9.2020 hinnankorotusilmoituksen koskien Saga Palvelutalo Kanalinrannan vuorokausihintaa (korotus 6,13 %), vuokraa (korotus 5,80 %)  ja aterioita (korotus 1,61 %). Ilmoitus koskee vanhusten tehostetun palveluasumisen palvelusetelipalveluja. Lisäksi Esperi Care Oy on lähettänyt Laitilan kaupungille hinnankorotusilmoituksen (saapunut 20.10.2020). Kirjeessä esitetään 1.1.2021 alkaen 3,74 %:n korotusta vuorokausihintaan, 1,54 %:n korotusta ateriapalveluihin ja 0,58 %:n korotusta vuokraan. Hinnankorotusilmoitus koskee Saga Palvelutalo Kanalinrannan palvelusetelipalveluja.

 

Laitilan kaupungin vanhusten tehostetun palveluasumisen palvelusetelisääntökirjassa on maininta, että palvelusetelijärjestelmässä kunta ei tule sopimusosapuoleksi palveluista sovittaessa, sillä kyseessä on kuluttajan asemassa olevan asiakkaan ja palveluntuottajan välinen sopimus. Tämä perustuu palvelusetelilain 6 §:ään. Laitilan kaupungin vanhusten tehostetun palveluasumisen palvelusetelisääntökirjassa ei ole mainintoja palveluseteliyrittäjien hinnankorotusperusteista eli vallitsee ns. vapaa markkinahintakilpailu. 

 

Esperi Care Oy konserni on palveluseteliyrittäjähakemuksen yhteydessä sitoutunut ilmoittamaan kirjallisesti Laitilan kaupungille hintatietojen muutoksesta vähintään kaksi kuukautta ennen muutoksen voimaantuloa.

Ehdotus

Esittelijä

  • Johanna Ahokas, sosiaali- ja terveysjohtaja, johanna.ahokas@laitila.fi

1. Laitilan kaupungin sosiaali- ja terveysvaliokunta merkitsee tiedoksi Vaana -palvelusetelijärjestelmään kautta 30.9.2020 tulleen Esperi Care Oy konsernin hinnankorotusilmoituksen koskien Saga Palvelutalo Kanalinrannan palvelusetelipalveluja. Merkitään, että Esperi Care Oy konserni voi korottaa hintoja aikaisintaan 30.11.2020 alkaen.

2. Laitilan kaupungin sosiaali- ja terveysvaliokunta merkitsee tiedoksi Esperi Care Oy konsernin hinnankorotusilmoituksen (saapunut 20.10.2020) koskien Saga Palvelutalo Kanalinrannan palvelusetelipalveluja 1.1.2021 alkaen.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Esperi Care Oy:n asiakaspalvelupäällikkö Eija Jaalivaara, erityisasiantuntija Ritva Miesmaa, ikäihmisten palvelujohtaja Sari Koski

Muutoksenhaku

Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Laitilan sosiaali- ja terveysvaliokunnalle,
osoite Keskuskatu 30, PL 25 23801 Laitila.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnanjäsen. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
 
Kaavan tai rakennusjärjestyksen hyväksymistä koskevasta päätöksestä kunnan jäsenen ja muiden katsotaan saaneen tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.