Sosiaali- ja terveysvaliokunta, kokous 17.11.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 14 Laitilan ikääntyneen väestön palveluiden järjestämissuunnitelma vuosille 2021-2024

LAIDno-2020-115

Valmistelija

  • Ritva Miesmaa, Erityisasiantuntija, ritva.miesmaa@laitila.fi
  • Johanna Ahokas, sosiaali- ja terveysjohtaja, johanna.ahokas@laitila.fi

Perustelut

Laitilan kaupunginhallitus käynnisti ikääntymispoliittisen strategian laatimisen keväällä 2012. Työskentelyn aikana strategia nimettiin Laitilan ikääntyneen väestön palveluiden järjestämissuunnitelmaksi. Viimeisin suunnitelma on laadittu vuosille 2017 – 2020. Koska suunnitelman voimassaoloaika päättyy, on ryhdytty valmistelemaan uutta järjestämissuunnitelmaa vuosille 2021-2024. 

Laitilan ikääntyneen väestön järjestämissuunnitelman luonnoksen kirjaamisessa on hyödynnetty mm. vanhuspalvelulakia ja asetusta, tilastokeskusta, kaupungin omia toimintalukuja, Laitilan kaupungin strategiaa ja FCG:n tekemää selvitystä Laitilan ikäihmisten palveluista. Tällä hetkellä suunnitelmaluonnos on siinä vaiheessa, että siitä pyydetään Sosiaali- ja terveysvaliokunnalta muiden tahojen ohella kirjallista lausuntoa 30.11.2020 mennessä. 

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Johanna Ahokas, sosiaali- ja terveysjohtaja, johanna.ahokas@laitila.fi

Sosiaali- ja terveysvaliokunta antaa ehdotuksen Laitilan ikääntyneen väestön järjestämissuunnitelman lausunnosta kokouksessa. 

Päätös

Sosiaali- ja terveysvaliokunta teki seuraavat lisäykset Laitilan ikääntyneen väestön palveluiden järjestämissuunnitelmaan vuosille 2021-2024:

1. Sivulla kolme on kirjattu Laitilan kaupungin omana palveluna tuotettavan asumispalvelun ja laitoshoidon tämänhetkinen henkilöstömitoitus. Lisäksi Laitilan kaupunki myöntää palvelusetelejä/ostaa palveluja myös yksityisiltä palveluntuottajilta, joiden henkilöstömitoituksesta ei ole suunnitelmassa mainintaa.

2. Sivulla kuusi mainitaan palvelujen tuottaminen hyvissä tiloissa. Suunnitelmassa tulee huomioida myös kotona asumisen tukeminen tilojen käytännöllisyyden (hissi, pesutilat jne.) kautta muun muassa taloyhtiöiden kanssa tehtävän yhteistyön keinoin.

3. Suunnitelmassa tulee kiinnittää huomiota tarkemmin tekstin selkeyteen ja luettavuuteen.

4. Suunnitelmassa tulee huomioida tarkemmin koko ikääntyvä väestö fyysisestä ja psyykkisestä voinnista riippumatta.

Muilta osin sosiaali- ja terveysvaliokunta hyväksyi Laitilan ikääntyneen väestön palveluiden järjestämissuunnitelman vuosille 2021-2024.

Tiedoksi

sosiaali- ja terveysjohtaja Johanna Ahokas, ikäihmisten palvelujohtaja Sari Koski, erityisasiantuntija Ritva Miesmaa

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.