Kaupunginhallitus, kokous 27.6.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 181 Vastaavan fysioterapeutin vakanssin muutos ja täyttölupa

LAIDno-2022-740

Valmistelija

  • Tuuli Kuisma, ylilääkäri, tuuli.kuisma@laitila.fi
  • Johanna Ahokas, sosiaali- ja terveysjohtaja, johanna.ahokas@laitila.fi

Perustelut

Laitilan terveyskeskuksen fysioterapian työryhmässä on olemassa vastaavan fysioterapeutin virka, joka silloisen viranhaltijan irtisanoutuessa vuonna 2017 jätettiin täyttämättä. Vastaavan fysioterapeutin tehtäviä siirrettiin tuolloin toiselle työryhmän fysioterapeutille. Fysioterapian työryhmässä työskentelee kaksi osa-aikaista fysioterapeuttia (yht 1,7 FTE) sekä yksi täysiaikainen (1FTE) kuntohoitoja. Kuntohoitajan työpanoksesta 0,4FTE on osoitettu terveyskeskusosastolle. 

Jotta Laitilan terveyskeskusosastolla pystytään moniammatillisesti arvioimaan ja hoitamaan sekä laadukkaasti kuntouttamaan potilasta ja, että mahdollisimman moni asiakas saavuttaisi paremman toimintakyvyn kotona / palveluasumisessa / kotihoidon tuella, tulee kuntoutuksen vuodeosastojakson aikana olla intensiivistä. Terveyskeskusosaston paikkaluku (23+1) huomioiden ei nykyisellä fysioterapeutin- /kuntohoitajan henkilöstömitoituksella saada toteutettua riittävää kuntoutusta potilaiden hoitojakson aikana.

Laitilan terveyskeskusosaston sijainti ja tukipalvelut huomioiden (röntgenin ja laboratorion sijainti sekä aukiolot) osaston toiminnan sekä hoidon laadun kehittämisellä ja profiloitumisella mm. ortopedisten potilaiden kuntouttamiseen pyritään vahvistamaan Laitilan terveyskeskusosaston asemaa ja roolia tulevan hyvinvointialueen kuntoutus- ja jatkohoitopaikkana. Kuntouttavaan toimintaan profiloituminen edellyttää asianmukaiset henkilöstöresurssit.

Sosiaali- ja terveystoimessa ei ole tarvetta fysioterapeutin viralle, vaan vakanssi esitetään muutettavan toimeksi. Samalla esitetään, että vakanssin nimi muutetaan vastaavasta fysioterapeutista fysioterapeutin vakanssiksi. Ko. vakanssin osalta kustannukset viiden (5) kuukauden ajalta ovat 18 000 euroa. Palkkamäärärahoja ei ole varattu vuoden 2022 talousarvioon. Sosiaali- ja terveystoimi pyrkii ensisijaisesti kattamaan kulut omasta talousarviosta ja mikäli siinä ei onnistuta, pyydetään myöhemmin syksyllä kaupunginvaltuustoa myöntämään siihen tarvittava lisämääräraha kuluvalle vuodelle. 

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Kaupunginhallitus päättää

  1. muuttaa vastaavan fysioterapeutin vakanssin fysioterapeutin vakanssiksi.
  2. muuttaa ko. vakanssin virasta toimeksi.
  3. myöntää toimeen täyttöluvan toistaiseksi voimassaolevana 1.8.2022 alkaen.

Sosiaali- ja terveystoimi pyrkii ensisijaisesti kattamaan kustannukset omasta talousarviosta. Mikäli syksyn 2022 talouden toteuman tarkastelun yhteydessä todetaan määrärahojen riittämättömyys, sosiaali- ja terveystoimi ehdottaa kaupunginvaltuustolle lisämäärärahan myöntämistä.

Toimen ensisijainen sijoituspaikka on terveyskeskusosasto. Toimen palkkaus määräytyy Laitilan kaupungin tehtävän vaativuuden arvioinnin mukaan: hinnoittelutunnus 01HOI030, kori 2.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin

Merkittiin pöytäkirjaan, että läsnä tämän asian käsittelyn ajan oli sosiaali- ja terveysjohtaja Johanna Ahokas.

Tiedoksi

ylilääkäri Kuisma, osastonhoitaja Raisto-Elo, hallintojohtaja Kiertokari-Laitinen

Muutoksenhaku

Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Laitilan kaupunginhallitukselle, osoite Keskuskatu 30, PL 25 23801 Laitila.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnanjäsen. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
 
Kaavan tai rakennusjärjestyksen hyväksymistä koskevasta päätöksestä kunnan jäsenen ja muiden katsotaan saaneen tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.