Kaupunginhallitus, kokous 27.6.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 180 Sairaanhoitajan vakanssin muuttaminen / Terveyskeskusosasto

LAIDno-2022-739

Valmistelija

  • Johanna Ahokas, sosiaali- ja terveysjohtaja, johanna.ahokas@laitila.fi
  • Tuuli Kuisma, ylilääkäri, tuuli.kuisma@laitila.fi

Perustelut

Laitilan terveyskeskusosasto on 23+1 paikkainen perusterveydenhuollon hoitoyksikkö, jossa annetaan potilaille akuuttien sairauksien vuoksi hoitoa ympärivuorokautisesti. Potilaan hoitojakson keskimääräinen pituus on 4-6 vuorokautta. Vuodeosaston hoitajamitoitus on 0,73. Sairaanhoitajien vakanssimäärä on 7,5 sairaanhoitajaa, joka sisältää osaston toiminnasta ja hallinnollisista tehtävistä sekä esihenkilötyöstä vastaavan osastonhoitajan (osuus poistettu hoitajamitoituksesta).  Lähihoitajien vakanssimäärä on 10. Sairaanhoitajien osuus vakanssipohjasta on 43%. Lisäksi terveyskeskusosastolla toimii kolme (3) laitoshuoltajaa sekä 0,4 FTE työpanoksella kuntohoitaja, joka vastaa pääasiallisesti vuodeosastolla olevien potilaiden apuvälinearvioista. 

Yhden sairaanhoitajan vakanssi on 50%. Vakanssi on tällä hetkellä täytetty sijaisella, joka työskentelee ko. vakanssin lisäksi 50% lomasijaisuuksien/yötöiden aikahyvitysten sijaisena osaston henkilöstömitoituksen ja sairaanhoitajatarpeen turvaamiseksi. Terveyskeskusosaston toiminnan kannalta on tarpeen laajentaa sairaanhoitajan 50% vakanssi pysyvästi100% vakanssiksi sairaanhoitajatarpeen turvaamiseksi ympärivuorokautisesti. Nykyinen vakituinen vakanssin hoitaja saa jatkossakin halutessaan työskennellä 50% työajalla tehtävässä. Muutoksen myötä hoitajamitoitus nousee 0,75.

Palkkarahat on varattu vuoden 2022 talousarvioon siten, että 50% on varattu vakituisten työsuhteisten palkkioihin ja 50% sijaisen palkkioihin.

Laitilan kaupungin hallintosääntö §42

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Kaupunginhallitus päättää muuttaa sairaanhoitajan 50%:n vakanssin siten, että se on jatkossa 100% sairaanhoitajan vakanssi. Nykyinen vakanssin vakituinen sairaanhoitaja saa jatkaa tehtävässä 50%:n työajalla niin halutessaan. Päätöksellä ei ole vaikutusta sairaanhoitajan tehtäväkohtaiseen palkkaan.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Merkittiin pöytäkirjaan, että läsnä tämän asian käsittelyn ajan oli sosiaali- ja terveysjohtaja Johanna Ahokas.

Tiedoksi

ylilääkäri Kuisma, osastohoitaja Raisto-Elo, ko. vakanssin haltija, hallintojohtaja Kiertokari-Laitinen 

Muutoksenhaku

Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Laitilan kaupunginhallitukselle, osoite Keskuskatu 30, PL 25 23801 Laitila.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnanjäsen. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
 
Kaavan tai rakennusjärjestyksen hyväksymistä koskevasta päätöksestä kunnan jäsenen ja muiden katsotaan saaneen tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.