Kaupunginhallitus, kokous 27.6.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 179 Asemakaavan muutos; kortteli 5006

LAIDno-2022-769

Valmistelija

  • Mika Palmulaakso, Maankäyttöinsinööri, mika.palmulaakso@laitila.fi

Perustelut

Laitilan seurakunta on myynyt kerhotoiminnassa olleen Tuulensuuntupa -nimisen kiinteistön Tuulensuuntieltä. Kiinteistö on voimassa olevan asemakaavan YS -kaavamerkinnän mukaan tarkoitettu sosiaalitointa ja terveydenhuoltoa palvelevaksi korttelialueeksi. Tälle kaavamerkinnän alueelle ei voida osoittaa asumista edes poikkeamisluvalla, vaan asumisen salliva toiminta tulee osoittaa kaavamuutoksella.

Asemakaavamuutoksen voi toteuttaa vain kaupunki. Alue ei ole kaavoituskatsauksessa lähiaikoina kaavoittettavien alueiden listalla. Kiinteistön ostaja on anonut kaupungilta asemakaavamuutosta nykyisen kaavamerkinnän muuttamisesta asumisen mahdollistavaksi. Ostajan kanssa tehdään kaavoitussopimus, jonka perusteella kaupunki hoitaa kaavoitusprosessin etenemisen ja kaavatyön kustannukset maksaa kaavoitusopimuksen mukaisesti kaavatyön tilaaja eli kiinteistön ostaja.

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Kaupunginhallitus hyväksyy kaavoitussopimuksen kiinteistön 400-419-10-241 ostajan kanssa ja päättää käynnistää alueen asemakaavamuutoksen.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin. 

Tiedoksi

Kiinteistön 400-419-10-241 ostaja, Laitilan seurakunta

Muutoksenhaku

Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Laitilan kaupunginhallitukselle, osoite Keskuskatu 30, PL 25 23801 Laitila.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnanjäsen. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
 
Kaavan tai rakennusjärjestyksen hyväksymistä koskevasta päätöksestä kunnan jäsenen ja muiden katsotaan saaneen tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.