Kaupunginhallitus, kokous 13.6.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 162 Laitilan kaupungin strategian päivittäminen vuosille 2022-2025

LAIDno-2021-1207

Valmistelija

  • Heli Kiertokari-Laitinen, hallintojohtaja, heli.kiertokari@laitila.fi
  • Susanne Laaksonen, sivistysjohtaja, susanne.laaksonen@laitila.fi
  • Mika Raula, Tekninen johtaja, mika.raula@laitila.fi
  • Marika Silvennoinen, Talousjohtaja, marika.silvennoinen@laitila.fi

Perustelut

Laitilan kaupunginvaltuuston  hyväksymä valtuustotason strategia on voimassa vuoteen 2025 saakka. Toimialat ovat laatineet strategian toimeenpanosuunnitelmat. Suunnitelmassa on tarkoitus kuvata toimialojen keinot jalkauttaa strategian visiot, arvot sekä päämäärät niin omaan sisäiseen toimintaansa kuin osaksi kuntaisille suunnattuja palveluja. Toimeenpanosuunnitelman laadinta on ollut niin toimialan yhteistä ja yleistä kehittämistä kuin myös tehtäväaluetason suunnitelmien laadintaa. Samalla pyrkimyksenä on ollut pohtia toimiala- ja tehtäväaluekohtaista asennoitumista toimintaympäristön muutokseen. Toimintaympäristöä muokkaavat niin yhteiskunnalliset, esimerkiksi väestöön liittyvät kehitystrendit kuin myös hallinnolliset uudistukset sekä lainsäädäntömuutokset. Tulevaisuuden kuntaan kohdistuu entistä suurempi rooli ennaltaehkäisevien, hyvinvointi- ja koulutuspalveluiden järjestämiseen.

Toimeenpanosuunnitelman laadinnassa on huomioitu paitsi valtuustotason strategia myös muita kaupungin suunnitelmia (mm. hyvinvointikertomus, tilinpäätös, talousarvio). Toimeenpanosuunnitelmassa on kuvattu toimialojen eri tehtäväalueiden pitkän aikavälin tavoitteet, toimenpiteet, mittarit ja vastuuhenkilöt.

Sosiaali- ja terveystoimi ei laadi toimeenpanosuunnitelmaa hyvinvointialueell siirtymisen vuoksi. Toimialojen suunnitelmat ovat liitteenä.

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Kaupunginhallitus hyväksyy hallintotoimen, sivistystoimen, teknisen toimen sekä talouspalvelujen valtuustostrategian toimeenpanosuunnitelmat.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Merkittiin pöytäkirjaan, että asiantuntijoina läsnä asian käsittelyn ajan olivat tekninen johtaja Mika Raula, sivistysjohtaja Susanne Laaksonen ja talousjohtaja Marika Silvennoinen.


Muutoksenhaku

Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Laitilan kaupunginhallitukselle, osoite Keskuskatu 30, PL 25 23801 Laitila.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnanjäsen. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
 
Kaavan tai rakennusjärjestyksen hyväksymistä koskevasta päätöksestä kunnan jäsenen ja muiden katsotaan saaneen tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.