Kaupunginhallitus, kokous 25.4.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 113 Hakemus väliaikaiselle lainalle - Tipulan kulttuuriyhdistys ry/Maikki Autio

LAIDno-2022-427

Valmistelija

  • Juha-Matti Päivölä, Elinvoimapäällikkö, juha-matti.paivola@laitila.fi

Perustelut

Tipulan kulttuuriyhdistys anoo Laitilan kaupungilta väliaikaista lainaa Ravakan tuen verran. Tuki maksetaan hankkeen päätyttyä. Hanke päättyy viimeistään 31.12.2022. Tipulan Kulttuuriyhdistys on hakenut Ravakalta ennakkomaksun 20 %, koskien Ravakan hankkeelle myöntämää tukea.

Tipulan kulttuuriyhdistys ry on perustettu toukokuussa 2021. Yhdistyksellä ei tämän vuoksi ole rahoittaa Ravakan tuen summaa väliaikaisesti itse. Yhdistys rahoittaa hankkeen omavastuuosuuden 2490,98 ja tekee talkoita 3 300 euron edestä. Yhdistys on alusta erilaiselle kulttuurialan toiminnalle, se mahdollistaa kulttuurialan ammattilaisten työskentelyä sekä lisää paikallista kulttuurialan tarjontaa. Yhdistys toimii Mudaisten kylässä, vanhalla pienviljelystilalla Vallijärventie 56 ja tekee yhteistyötä muiden paikallisten toimijoiden kanssa. Kulttuuriyhdistyksen puheenjohtaja omistaa ja asuu itse Tipulassa. Kulttuuriyhdistyksen ensimmäisen kesän toiminta tavoitti vajaat 300 kävijää. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä 56.

Yhdistys on hakenut Ravakka -hanketta korjatakseen tilalla olevan Suulin lattian. Lattia on huonossa kunnossa ja vaarallinen. Korjauksen jälkeen tila toimii kokoontumistilana ja tarjoaa mahdollisuuksia järjestää Tipulassa konsertteja, leirejä ja muita tapahtumia aiempaa helpommin. Korjattava tila on kooltaan 77m2. Se on eristämätön, lautaverhoiltu, korkea tila. Sesonkikausi on huhtikuusta syyskuuhun, ajoittain myös talven juhlakautena joulu/uusivuosi.

Ravakan hankkeen kokonaiskustannus on 11 581,96 €. Lattian korjauksen lisäksi tilaan vedetään lisää pistorasioita ja lisätään valaistusta. Sille haetaan myös käyttötarkoituksen muutos kokoontumistilaksi. Tipulan kulttuuriyhdistys vuokraa tilan yhdistyksen puheenjohtajalta kymmeneksi vuoksi nimellisellä vuokralla. Hankkeen myötä Konserttitilan suulista tulee kokoontumistila, joka on alueen yhdistysten, yritysten ja yksityishenkilöiden vuokrattavissa käyttökustannusten hintaan.

Hankkeen kokonaissumma on 11 581,96.
Haettavan väliaikaisen lainan summa on puolet tuosta, 5 790,98.
Väliaikaisen lainan määrä Laitilan kaupungilta on 5790,98 - 1100 = 4690,98€

Lisätietoja yhdistyksestä:
https://www.facebook.com/tipulamudainen
instagram: @tipulamudainen

Ehdotus

Esittelijä

  • Heli Kiertokari-Laitinen, hallintojohtaja, heli.kiertokari@laitila.fi

Kaupunginhallitus päättää myöntää 4690,98 euron takaisinmaksettavan tilapäisavustuksen Tipulan kulttuuriyhdistys ry:lle käytettäväksi Ravakan hankkeen toteutukseen.

Avustuksen takaisinmaksupäivä on 31.12.2022.
Avustuksesta ei peritä korkoa, mikäli se maksetaan eräpäivään mennessä pois. Viivästyskorko korkolain mukainen.
Tilapäisavustus kustannetaan kulttuuritoimen määrärahoista ja kaupunginhallitus valtuuttaa Laitilan kaupungin kulttuuritoimen solmimaan tarvittavat sopimukset avustuksen saajan kanssa.

Päätös

Keskustelun kuluessa esittelijä muutti päätösehdotusta siten, että ehdotuksen viimeinen lause kuuluu seuraavasti: "Tilapäisavustus kustannetaan elinkeinotoimen määrärahoista ja kaupunginhallitus valtuuttaa Laitilan kaupungin elinkeinotoimen solmimaan tarvittavat sopimukset avutuksen saajan kanssa."

Kaupunginhallitus päätti muutetun ehdotuksen mukaisesti myöntää 4690,98 euron takaisinmaksettavan tilapäisavustuksen Tipulan kulttuuriyhdistys ry:lle käytettäväksi Ravakan hankkeen toteutukseen.

Avustuksen takaisinmaksupäivä on 31.12.2022.

Avustuksesta ei peritä korkoa, mikäli se maksetaan eräpäivään mennessä pois. Viivästyskorko korkolain mukainen.

Tilapäisavustus kustannetaan elinkeinotoimen määrärahoista ja kaupunginhallitus valtuuttaa Laitilan kaupungin elinkeinotoimen solmimaan tarvittavat sopimukset avutuksen saajan kanssa.

Tiedoksi

Maikki Autio

Muutoksenhaku

Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Laitilan kaupunginhallitukselle, osoite Keskuskatu 30, PL 25 23801 Laitila.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnanjäsen. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
 
Kaavan tai rakennusjärjestyksen hyväksymistä koskevasta päätöksestä kunnan jäsenen ja muiden katsotaan saaneen tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.