Kaupunginhallitus, kokous 25.4.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 112 Laitilan kaupungin osallistuminen maahanmuuttajien ohjaus- ja neuvontapalvelut 3 -hankkeeseen

LAIDno-2021-249

Valmistelija

  • Juha-Matti Päivölä, Elinvoimapäällikkö, juha-matti.paivola@laitila.fi

Perustelut

Työ- ja elinkeinoministeriö on laittanut hakuun 3 milj. euron rahoituksen, jolla tuetaan maahanmuuttajien neuvonta- ja ohjauspalveluiden kehittämistä ja käynnistämistä. Rahoitus on jatkoa vuonna 2020 ja 2021 käynnistyneille maahanmuuttajien ohjaus- ja neuvontapalveluiden kehittämishankkeelle. Vaikka rahoitus on kohdistettu pääasiassa maakuntien keskuskaupungeille, Laitilan kaupungilla on mahdollisuus päästä mukaan Turun kaupungin hakemukseen omalla osahankkeella. Avustuksen myöntöperusteet ovat pääsääntöisesti ennallaan, mutta haussa painotetaan käynnistetyn ja kehitetyn toiminnan suunnitelmallista juurruttamista osaksi kuntien ja alueiden tno- ja kotoutumisen edistämisen rakenteita. Avustus on ensisijaisesti maakuntien keskuskaupunkien tai perustellusta syystä muun kunnan haettavissa. Päähakijan tulee sopia avustuksen hakemisesta alueen muiden kuntien kanssa. Myönnettävissä olevan määrärahan riittäessä samassa maakunnassa voidaan tukea useampaa kaupunkia, mikäli se on vieraskielisten määrän vuoksi perusteltua. Avustuksen myöntämisessä huomioidaan kuitenkin myös tavoiteltu toiminnan valtakunnallinen kattavuus. Hallitus on valmistelemassa lakia, joka velvoittaa kuntia tuottamaan ko. palveluita jatkossa. Tämä tuleva ja edelliset hankkeet ovat olleet etukäteisvalmisteluja tulevaan.

Mahdollinen avustus on käytettävissä ajalla 1.9.2022 – 30.8.2023.

Hankehaku päättynyt 8.4.2022 ja Laitilan kaupunki on lupautunut ehdollisesti hankkeeseen mukaan mikäli kaupunginhallitus rahoituksen myöntää.

Liitteessä (Vakka-Suomen ohjaus-ja neuvontapalvelut MOH3) yhteenveto hankkeen toteutustavasta ja toimenpiteistä hankeaikana.

Hanke toteutettaisiin Ukipoliksen toimesta ja Laitilan kaupungin omarahoitusosuus hankkeesta olisi 9 470 euroa, asukasluvun mukaisesti suhteutettuna. Hankkeen kokonaissumma olisi noin 88 673 e, josta Laitilan/Uudenkaupungin omarahoitusosuus 26 602 e ja siitä toteutuva Laitilan omavastuuosuus noin 6 622 e. Avustuksella voidaan kattaa enintään 70 % hankkeen hyväksyttävistä kustannuksista.

Ehdotus

Esittelijä

  • Heli Kiertokari-Laitinen, hallintojohtaja, heli.kiertokari@laitila.fi

Kaupunginhallitus päättää, että Laitilan kaupunki osallistuu Turun hankehakemukseen 9 470 euron enimmäismäärällä, mikäli hanke saa rahoituksen työ- ja elinkeinoministeriöltä ja hanke toteutuu ja voidaan toteuttaa kehittämisyhtiön kautta. Omarahoitusosuus katetaan ja lisätään elinkeinotoimen määrärahoihin.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

 

Tiedoksi

Juha-Matti Päivölä

Muutoksenhaku

Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Laitilan kaupunginhallitukselle, osoite Keskuskatu 30, PL 25 23801 Laitila.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnanjäsen. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
 
Kaavan tai rakennusjärjestyksen hyväksymistä koskevasta päätöksestä kunnan jäsenen ja muiden katsotaan saaneen tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.