Kaupunginhallitus, kokous 24.8.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 18 Elisan tukiaseman sijoituslupahakemus ja vuokrasopimus

LAIDno-2020-18

Valmistelija

  • Mika Palmulaakso, Maankäyttöinsinööri, mika.palmulaakso@laitila.fi

Perustelut

Elisa Oyj on suunnitellut sijoittavansa matkaviestitukiaseman Laitilan kaupungin keskustan alueelle valtatie 8 läheisyyteen. Elisa Oyj:n matkaviestitukiaseman hankkeen toteuttamisesta vastaa Sitowise Oy. Matkaviestitukiasema käsittää 42 m putkiristikkopylvään sekä laitetilan. Yritys on tiedustellut kaupungilta sopivia kohteita Hartikkalan-Vierumäen alueelle. Yrityksen ensimmäinen sijoitusvaihtoehto matkaviestitukiaseman sijainnille oli yrityspuiston alueella Lasertien varressa viheralueella kaupungin jäteveden runkopunppaamon vieressä. Kyseiseltä sijannilta on matkaa kaavan mukaiselle tukiaseman sijoitukseen tarkoitetulle kaava-aluelle n. 240 m. Asemakaavan mukaisella masto alueella on lupanumerolla 15-0016-R Laitilan Puhelinosuuskunnan rakennuslupa tukiasemalaitetilalle sekä 36 metriä korkean putkimaston rakentamiselle. Kohteeseen on rakennettu laitetila, mutta putkimasto on toteuttamatta. Yritystä on pyydetty tekemään yhteistyötä LPO:n kanssa putkimaston pystyttämiseen, jotta sen voisi rakentaa korkeampana omaan tarpeeseen muokattuna, kuin mitä lupamääräyksessä on mainittu. Tämä sijainti ei ole kutenkaan yrityksen mielestä ollut käyttötarkoitukseen sopiva.

Toisena vaihtoehtona kaupunki on tarjonnut sijoitusvaihtoehtoa nyt asemakaavamuutoksen alla olevalta Koveronummen alueelta Finn Lamex Safety Finland Oy:n kohdalta molemmin puolin valtatietä. Tämäkään sijainti ei ollut tarkoitukseen sopiva. Yritys piti ansisijaisena sijoitusvaihtoaehtona yrityspuiston aluetta ja esitti sijoitusvaihtoehdoksi yhtä yrityspuiston liiketontin kulmaa. Tämä vaihtoehto olisi rasittanut liiketontin rakentamista, joten sijainti siirrettiin liiketontin vieressä olevalle toteuttamatta jääneelle hulevesipuistoaluelle.

Elisa Oyj pyytää Laitilan kaupungilta lupaa sijoittaa matkaviestitukiaseman laitetiloineen sekä vuokrata tähän tarkoitukseen tarvittavan n. 50 mmaa-alueen pitkällä vuokrasopimuksella.

Ehdotus

Esittelijä

  • Heli Kiertokari-Laitinen, Vt. kaupunginjohtaja, heli.kiertokari@laitila.fi

Kaupunginhallitus tarkastelee ja keskustelee kokouksessa esitetystä sijoitusvaihtoehdosta ja maanvuokrauspyynnöstä sekä tekee päätöksen asiasta.

Päätös

Keskustelun kuluessa esittelijä muutti päätösehdotustaan siten, että kaupunginhallitus ehdottaa Elisa Oyj:lle, että se selvittää mahdollisuuden tehdä yhteistyötä matkaviestitukiasemahankkeessa Laitilan Puhelinosuuskunnan kanssa.

Päätettiin muutetun päätösehdotuksen mukaisesti.

Merkittiin pöytäkirjaan, että tekninen johtaja Raula oli kokouksessa asiantuntijana läsnä tämän asian käsittelyn ajan.

Tiedoksi

Elisa Oyj

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.