Kaupunginhallitus, kokous 24.8.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 16 Lausunnon antaminen Varsinais-Suomen ja Turun kaupunkiseudun liikennejärjestelmän suunnitelmista

LAIDno-2020-17

Valmistelija

  • Mika Raula, Tekninen johtaja, mika.raula@laitila.fi

Perustelut

Varsinais-Suomen liitto on pyytänyt lausuntoa alueen kunnilta koskien Varsinais-Suomen ja Turun kaupunkiseudun liikennejärjestelmäsuunnitelmista. Turun kaupunkiseudun esitykset eivät suoraan koske Laitilan kaupunkia, ainoastaan välillisesti. Siksi ei Turun kaupunkiseudun suunnitteluun ole tarvetta ottaa enempää kantaa.

Varsinais-Suomen liikennejärjestelmäsuunnitelmaa tulee korjata valtatien 8 parannustoimenpiteiden osalta Laitilan osuudelta. Suunnitelmassa mainitaan Laitilan eritasoliittymä, mutta on tärkeää, että liikennejärjestelyjä käsiteltäisiin kokonaisuutena, mikä kattaa useiden eritasoliittymien rakentamiset sekä muita toimenpiteitä. Tärkeää on myös, että kustannusarvio korjattaisiin todelliselle tasolle. Se on tämän hetkisen arvion mukaan yli 30 M€, eikä  25 M€. Suunnitelmassa tulee korostaa vahvemmin vt 8 merkitystä koko länsirannikon pääväylänä. Raideliikenne ei pysty korvaamaan tavara- eikä henkilöliikennettä etelä-pohjoissuunnassa siitä yksinkertaisesta syystä, että raideverkkoa ei ole Uudenkaupungin ja Rauman välillä. Eräs Suomen vientiteollisuuden pääväylistä tulee saattaa kuntoon myös Laitilan liikennejärjetelyjen osalta ja tämän suunnitelman tulee ottaa siihen vahvemmin kantaa.

Ehdotus

Esittelijä

  • Heli Kiertokari-Laitinen, Vt. kaupunginjohtaja, heli.kiertokari@laitila.fi

Kaupunginhallitus antaa lausuntonaan esittelytekstissä mainitut kannanotot.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Merkittiin pöytäkirjaan, että tekninen johtaja Raula oli kokouksessa asiantuntijana läsnä tämän asian käsittelyn ajan.

Tiedoksi

Varsinais-Suomen liitto

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.