Kaupunginhallitus, kokous 14.2.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 46 Kiinteistön Metsämäki 400-419-10-220 kuolinpesän kiinteistöomaisuuden hakeminen Valtiokonttorilta

LAIDno-2022-169

Valmistelija

  • Mika Raula, Tekninen johtaja, mika.raula@laitila.fi

Perustelut

Kiinteistön Metsämäki 400-419-10-22 omistaja on kuollut 10.10.2020 viimeisenä kotikuntanaan Laitila. Häneltä ei jäänyt perimään oikeutettuja sukulaisia, joten hänen omaisuutensa on tullut perintökaaren 5 luvun mukaisesti valtiolle. Valtion oikeutta perillisittä kuolleiden kuolinpesiin valvoo Valtiokonttori. Perillisittä kuolleen henkilön kotikunnalla on oikeus hakea kuolinpesän omaisuutta luovutettavaksi kunnalle.

Ko. henkilön kiinteistö sijaitsee valtatie 8 molemmin puolin ja on suuruudeltaan noin 13,45 hehtaaria. Alueen maaperä saattaa olla pilaantunutta. Kiinteistöllä ei ole luontoarvojen tai muiden syiden johdosta merkitystä valtiolle, mutta Laitilan kaupungilla olisi mahdollista hyödyntää ko. aluetta esim. omassa maankäytön suunnittelussaan. Valtiokonttorin kanssa käydyissä keskusteluissa on esitetty, että Valtiokonttori voisi luovuttaa ko. kiinteistön kaupungille, mikäli se sitoutuu vastaamaan mahdollisista maaperän puhdistuskustannuksista ja syntyneistä oikeusaputoimiston kuluista.

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Kaupunginhallitus päättää hakea Valtiokonttorilta omistukseensa kiinteistön 400-419-10-22 maa-aluetta esittelytekstissä mainituin ehdoin.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Merkittiin pöytäkirjaan, että asiantuntijana läsnä oli tekninen johtaja Mika Raula.

Tiedoksi

Valtiokonttori

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.