Kaupunginhallitus, kokous 14.2.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 50 Paikallinen sopiminen: Covid-19 -pandemiatyöhön liittyvät korvaukset; jäljitystyö, varallaolo, rokotukset

LAIDno-2021-954

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Heli Kiertokari-Laitinen, hallintojohtaja, heli.kiertokari@laitila.fi

Perustelut

Tehy ao 220 on pyytänyt paikallisneuvotteluja korvauksista liittyen Covid -19 pandemian jäljitystyöhön, varallaoloon sekä Covid-19 rokotuksiin osallistumisesta. Ammattiyhdistys ehdottaa korvaustason korottamista sekä määräaikaisen päätöksen jatkamista. 

Sosiaali- ja terveysjohtaja on tehnyt viranhaltijapäätöksen nykyisistä korvauksista,  jotka ovat 20 e/h ja varallaolosta 6 e/h. Em. päätös on voimassa  31.12.2021 asti. Neuvottelujen tuloksena työntekijöiden ja työnantajan yhteiseksi ehdotukseksi muodostui, että 1.11.2021 alkaen Covid-19 epidemian jäljitystyöstä ja rokottamisesta maksetaan 23 e/h ja varallaolosta maksetaan 8 e/h.                         

Sairaanhoitajapäivystyksestä on maksettu niin ikään 20 e/h. Neuvotteluissa päädyttiin ehdottamaan, että myös tämän työn tuntipalkka on 23 e/h. 

Neuvottelujen pöytäkirjat liitteineen ovat esityslistan liitteinä.

Ehdotus

Esittelijä

Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Kaupunginhallitus hyväksyy syntyneen paikallisneuvottelujen tuloksen korvauksista liittyen Covid -19 pandemian jäljitystyöhön, varallaoloon ja  Covid-19 rokotuksiin osallistumisesta.  Korvaukset ovat 1.11.2021 alkaen Covid-19 epidemian jäljitystyöstä, rokottamisesta 23 e/h ja varallaolosta 8 e/h.  Edelleen kaupunginhallitus päättää, että sairaanhoitajapäivystyksestä maksetaan 23 e/h.  Päätös rokotuksiin osallistumisesta, jäljitystyöstä ja varallaolosta on voimassa määräajan 1.11.2021-30.6.2022. Päätös sairaanhoitajien päivystystyöstä on voimassa 1.11.2021 alkaen toistaiseksi.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Valmistelija

  • Heli Kiertokari-Laitinen, hallintojohtaja, heli.kiertokari@laitila.fi

Perustelut

Pääsopijajärjestöjen kanssa on keskusteltu tarpeesta jatkaa tehtyjä paikallisopimuksia liittyen Covid -19 pandemian jäljitystyöhön, varallaoloon ja  Covid-19 rokotuksiin osallistumisesta. Nykyinen sopimus on voimassa 30.6.2022 saakka. Jo aiemmin on tehty päätös sairaanhoitajien päivystystyön korvaamisesta toistaiseksi.

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Kaupunginhallitus toteaa, että  rokotuksiin osallistumisesta, jäljitystyöstä ja varallaolosta tehdyn paikallissopimuksen jatkamista 30.6.2022 jälkeen tarkastellaan uudestaan myöhemmin. 

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Merkittiin pöytäkirjaan, että asiantuntijana läsnä oli sosiaali- ja terveysjohtaja Johanna Ahokas.

Tiedoksi

sosiaali- ja terveysjohtaja

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.