Kaupunginhallitus, kokous 14.2.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 45 Laitilan vanhusten asumispalvelutilojen kilpailutus

LAIDno-2021-269

Valmistelija

  • Mika Raula, Tekninen johtaja, mika.raula@laitila.fi

Perustelut

Kaupunginvaltuusto päätti kokouksessaan 15.11.2021, että kaupunki kilpailuttaa Kaukolankodin korvaavat tilat uudisrakennusmallilla, jossa ulkopuolinen toimija vastaa tilojen rakentamisesta ja edelleen vuokraamisesta palveluntuottajalle. Tarjouspyyntöasiakirjat ovat valmistuneet ja kaupunginhallitus saa päätettäväkseen niiden perusteella hankkeen kilpailutuksen käynnistämisen. Aikataulu on tiukka, sillä ARA:n mahdollisten tukien haku päättyy 30.4.2022.

Laki kuntien ja kuntayhtymien eräiden oikeustoimien väliaikaisesta rajoittamisesta (548/2016) tuli voimaan 1.7.2016. Sosiaali- ja terveysministeriöstä saadun ohjeistuksen mukaan kyseinen vuokrahanke ei tarvitse poikkeuslupaa, mutta vuokrasopimuksessa tulee olla laissa tarkoitettu irtisanomisehto.

 

Lain 3 §:ssä säädetään velvollisuudesta sisällyttää yksityisen palveluntuottajan kanssa tehtäviin sopimuksiin sekä rakennusten ja toimitilojen vuokra- tai muuta käyttöoikeutta koskeviin sopimuksiin sopimusehto, jonka mukaan sosiaali- ja terveydenhuollon lakisääteisessä järjestämisvastuussa olevalla taholla on oikeus irtisanoa sopimus vuoden 2024 tai 2025 aikana päättymään kahdentoista kuukauden kuluttua irtisanomisesta ilman, että irtisanomisesta syntyy korvausvelvollisuutta.

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Kaupunginhallitus päättää käynnistää esityslistan oheismateriaalin pohjalta kilpailutuksen Kaukolankodin korvaavista tiloista uudisrakennusmallilla, jossa ulkopuolinen toimija vuokraa tilat palveluntuottajalle.

Lisäksi liitteenä olevaa Tarjouspyyntöluonnosta täsmennetään siten, että yhteistoiminta-alueella on oikeus irtisanoa sopimus lain vaatimalla tavalla joko vuoden 2024 tai 2025 aikana, eikä kaupunki voi osaltaan antaa sitoumustaan jatkaa vuokra-aikaa tämän jälkeen.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Merkittiin pöytäkirjaan, että asiantuntijoina läsnä olivat tekninen johtaja Mika Raula ja sosiaali- ja terveysjohtaja Johanna Ahokas.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.