Kaupunginhallitus, kokous 8.11.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 350 Laitilan "talkoovapaa" vuonna 2022

LAIDno-2021-1110

Valmistelija

  • Heli Kiertokari-Laitinen, hallintojohtaja, heli.kiertokari@laitila.fi

Perustelut

Säästövapaan pitäminen on yksi palvelurakennetyöryhmässä esille nostettu säästötoimenpide. Tässä yhteydessä käytetty säästövapaa -termi ei tarkoita virka- ja työehtosopimuksen luvun IV Vuosiloma 12 §:n mukaista säästövapaata (vuosiloman säästämistä).

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Kaupunginhallitus hyväksyy vuodelle 2022 ns. Laitilan talkoovapaan seuraavin ehdoin:

 -  perustuu vapaaehtoisuuteen, ja sitä on anottava,

 -  vapaata voidaan myöntää kerrallaan enintään kahden viikon ajaksi (huom. tällöin vapaata anotaan ainoastaan työpäiviksi, ei vapaapäiviksi)

 -  vapaata haetaan tietyille työpäiville ja vähennys suoritetaan kyseisen kuukauden palkasta 

 -  talkoovapaata haettaessa ei saa olla pitämättömiä lomapäiviä tai yli 20 tuntia kertynyttä työaikasaldoa tai pitämätöntä ylityövapaata. Lähtökohtaisesti ensiksi pidetään saldovapaat

 -  työntekijän ollessa talkoovapaalla vähennetään hänen palkkaansa seuraavasti: varsinainen kuukausipalkka jaetaan luvulla 40, jolloin saadaan yhden säästövapaapäivän á-hinta, joka kerrotaan talkoovapaapäivien lukumäärällä,

 -  talkoovapaapäivät ovat työssäolopäivien veroisia päiviä, joten niillä ei ole vähentävää vaikutusta esim. työkokemuslisää ja vuosiloma-aikaa laskettaessa,

 -  mikäli henkilö sairastuu ennen ko. vapaata tai sen aikana, vapaa siirretään toiseen ajankohtaan viranhaltijan/työntekijän sitä anoessa,

 -  ko. vapaan ajaksi ei palkata sijaista

Samalla kaupunginhallitus toivoo, että henkilöstö käyttää mahdollisuuksiensa mukaan em. talkoovapaamahdollisuutta. 

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin. 

Tiedoksi

Palkkatoimisto, esimiehet, Laitilan kaupungin Intranet

Muutoksenhaku

Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Laitilan kaupunginhallitukselle, osoite Keskuskatu 30, PL 25 23801 Laitila.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnanjäsen. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
 
Kaavan tai rakennusjärjestyksen hyväksymistä koskevasta päätöksestä kunnan jäsenen ja muiden katsotaan saaneen tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.