Kaupunginhallitus, kokous 8.11.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 354 Asiakirjojen ja tietojen antamisvaltuudet asiakirjoista sekä tietojen antamisesta/asiakirjoista perittävät maksut

LAIDno-2021-1109

Valmistelija

  • Heli Kiertokari-Laitinen, hallintojohtaja, heli.kiertokari@laitila.fi

Perustelut

Hallintosääntö § 90:

”Pöytäkirjanotteesta, kopiosta tai muusta tulosteesta peritään sivukohtainen maksu.
Jos tiedon esille hakeminen vaatii erityistoimenpiteitä, tiedonhausta peritään kiinteä perusmaksu, joka porrastetaan haun vaativuuden mukaan. Kopiosta ja tulosteesta peritään tällöin kiinteän perusmaksun lisäksi sivukohtainen maksu. Tiedon saanti asiakirjoista on kuitenkin maksutonta, kun asiakirjasta annetaan tietoja suullisesti, asiakirja annetaan viranomaisen luona luettavaksi tai jäljennettäväksi, julkinen sähköisesti talletettu asiakirja lähetetään sähköpostitse ja kun asiakirjan antaminen kuuluu viranomaisen neuvonta-, kuulemis- tai tiedotusvelvoitteen piiriin. Kaupunginhallitus päättää tarkemmin asiakirjojen antamisesta perittävien maksujen perusteista ja euromääristä.”

Kaupunginhallitus on 4.6.2007 § 172 päättänyt asiakirjojen ja asiakirjojen tietojen antamisvaltuuksista sekä tietojen antamisesta/asiakirjoista perittävistä maksuista. Maksut on syytä päivittää vastaamaan nykyisiä kustannuksia.

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Kaupunginhallitus nimeää seuraavat viranhaltijat, joilla on oikeus antaa tietoja asiakirjoista tai asiakirjoja kaupunginhallituksen toimialueelta (hallintosääntö 90 §): kaupunginjohtaja, hallintojohtaja, talousjohtaja, tietopalvelu- ja työhyvinvointipäällikkö.

Kaupungin muut toimielimet päättävät omaan toimialaansa kuuluvan tiedon/asiakirjan antamisvaltuuksista.

Kaupunginhallitus päättää vahvistaa asiakirjoista perittävät lunastukset sekä tietojen antamisesta perittävät maksut hallintosäännön 90 §:n mukaisesti 1.12.2021 lukien seuraavasti:

  1. Pöytäkirjanotteen, kopion tai muun tulosteen sivukohtainen maksu on 1,50 € (aikaisemmin 1,20 €)
  1. Erityistoimenpiteitä vaativan tiedon antaminen asiakirjasta, kopiosta tai muusta tulosteesta kiinteä perusmaksu, joka on porrastettu tiedonhaun vaativuuden mukaan seuraavasti:
  • normaali tiedonhaku (työaika alle 2 h) 30 € (aikaisemmin 25 €)
  • vaativa tiedonhaku (työaika 2-5 h) 80 € (aikaisemmin 50 €)
  • hyvin vaativa tiedonhaku (työaika yli 5 h) 200 € (aikaisemmin 150 €).

       Edellä mainittujen maksujen lisäksi peritään kultakin sivulta 1,50 €.

  1. Mikäli tiedonhakua pyydetään kiireellisenä porrastettu perusmaksu voidaan korottaa kaksinkertaiseksi.

 

Edellä mainittua porrastettua kiinteää perusmaksua sovelletaan myös tiedonhaun erityistoimenpiteitä vaativan tiedon antamiseen asiakirjasta suullisesti sekä siihen, kun asiakirja annetaan viranomaisen luona luettavaksi tai jäljennettäväksi ja kun tieto lähetetään sähköpostin välityksellä.

Maksuista ei peritä viranomaissuoritteina arvonlisäveroa.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin. 


Muutoksenhaku

Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Laitilan kaupunginhallitukselle, osoite Keskuskatu 30, PL 25 23801 Laitila.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnanjäsen. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
 
Kaavan tai rakennusjärjestyksen hyväksymistä koskevasta päätöksestä kunnan jäsenen ja muiden katsotaan saaneen tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.