Sivistysvaliokunta, kokous 22.10.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 14 Seniori -kortti

LAIDno-2020-173

Valmistelija

  • Emilia Andersson, vapaa-aikapäällikkö, emilia.andersson@laitila.fi

Perustelut

Laitilan kaupungissa on otettu valtuustoaloitteesta käyttöön "Liiku rajattomasti Laitilassa" -liikuntakortti 1.9.2018. Kortti on tarkoitettu kuluvana vuonna 65v. tai enemmän täyttäneille ja erityisryhmiin kuuluville sekä pitkäaikaissairaille. Vuosimaksu on 70€ + korttimaksu (15€) ensimmäisellä kerralla. Erityislasten (alle 18v.) kortti maksaa 35€/vuosi. Kortti lunastetaan Laitilan uimahallista aukioloaikoina ja lunastuksen yhteydessä esitetään henkilöllisyystodistus, sekä todistus rajoitteesta tai pitkäaikaissairaudesta. Kortilla on mahdollisuus liikkua kuntosali KuntoKukossa ja Laitilan uimahallissa rajattomasti. Vuoden aikana myytyjen liikuntakorttien tuotoista puolet maksetaan KuntoKukolle.

Laitilassa on kolme (3) kuntosalia: kaupungin kuntosali Urheilutalon alakerrassa, joka ei välineistöltään eikä talorakenteeltaan sovellu liikuntarajoitteisille. KuntoKukko, joka kuuluu Jääkukko Oy:n ylläpitämään toimintaan sekä yksityinen NurkkaGym Oy. KuntoKukon kuntosalille myyvät Laitilan kaupungin työntekijät lippuja jäähallin ollessa auki elokuusta huhtikuulle.

Tarjoamalla "Liiku rajattomasti Laitilassa" -liikuntakorttia ainoastaan Kuntokukolle vääristetään paikallista kilpailua kuntosaliyrittäjien välillä. Tästä syystä Laitilan kaupungin vapaa-aikapäällikkö on kysynyt NurkkaGym Oy:ltä, halukkuutta osallistua Liiku rajattomasti Laitilassa -liikuntakorttiin. Liitteenä yrityksen vastaus, jossa ehdotetaan, että se saa jokaisesta liikuntakorttia käyttävästä aikuisesta asiakkaasta yhteensä 120€/vuosi. 

Vuonna 2018 liikuntakortteja ostettiin 39kpl. Vuonna 2019 kortteja uusittiin 27kpl ja ostettiin uusia 32kpl, eli yhteensä vuonna -19 liikuntakortteja käyttäviä asiakkaita oli yhteensä 59 henkilöä. Vuotuinen liikuntakorttien tuotto on 70€ x 59 = 4130€, josta puolet (2065€) tilitetään KuntoKukolle. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Heli Kiertokari-Laitinen, sivistystoimenjohtaja, heli.kiertokari@laitila.fi

Sivistysvaliokunta hylkää Heikkilän ehdotuksen, ja tarjoaa Heikkilälle liikuntakorttien myyntituotoista 35 %.

Liiku rajattomasti Laitilassa -liikuntakorttien vuotuiset tuotot jaetaan seuraavasti: Laitilan kaupunki 35%, NurkkaGym Oy 35% ja KuntoKukko 30%. Perustelut: uimahalli myy liput, KuntoKukon liikuntakortteja myy suurimman osan vuodesta Laitilan kaupungin työntekijä.

 

Päätös

Esittelijä muutti päätösehdotusta seuraavasti: sivistysvaliokunta hylkää NurkkaGym Oy:n ehdotuksen, ja tarjoaa yritykselle liikuntakorttien myyntituotoista 35 %.

Hyväksyttiin muutetun päätösehdotuksen mukaan.

Merkittiin pöytäkirjaan, että tämän asian käsittelyn ajan läsnä oli vapaa-aikapäällikkö Emilia Andersson.


Muutoksenhaku

Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Laitilan sivistysvaliokunnalle, osoite Keskuskatu 30, PL 25 23801 Laitila.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnanjäsen. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
 
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.