Sivistysvaliokunta, kokous 22.10.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 15 Nuorisovaltuuston osallistava budjetointi

LAIDno-2020-236

Valmistelija

  • Noora Mantere, nuorisopäällikkö, noora.mantere@laitila.fi

Perustelut

Nuorisovaltuustolla on jaettavana 1 000 euroa avustusrahaa, joka voidaan jakaa nuorisovaltuuston parhaaksi katsomalla tavalla laitilalaisten nuorten hyväksi. Nuorisovaltuusto on käsitellyt asiaa kokouksissaan 2/2020, 5/2020 ja 6/2020. Nuorisovaltuusto on kokouksessaan 2/2020 päättänyt ehdottaa virtuaalipelilasien hankintaa nuorisotalolle. Samassa kokouksessa nuorisovaltuusto on avannut Padlet-alustan, jolla nuorten ideoita on kerätty koko kaupungin alueelta. Ideoina on tullut esimerkiksi: koriskenttä, Palmusen frisbeeradan kunnostus, Särkijärvelle korkeampi hyppytorni, alamäkipyöräilyreitti ja pistorasioita keskustaan. Lisäksi nuorisovaltuusto on saanut tietoonsa Laitila-Pyhäranta 4H -yhdistyksen suunnitteleman Piristystä marraskuuhun -tapahtumasarjan. Nuorisovaltuusto toivoi kokouksessaan 6/2020, että tapahtumasarjan yhdeksi lajiksi  järjestettäisiin larppaus (live-roolipelaaminen).  Nuorisovaltuuston jäsenillä oli ehdottaa larppaustapahtumia tarjoava taho, jolta 4H pyysi tarjouksen. Larppaustapahtuman kustannukset ovat 700 €. Tempauksen tarkoitus on aktivoida nuoria kokeilemaan uudenlaista toimintaa erilaisten harrastuskokeilujen ja tekemismahdollisuuksien myötä. Laitila-Pyhäranta 4H-yhdistys on hakenut nuorisotoimen kohdeavustusta  tapahtumasarjan tuottamiseen nuorisovaltuuston avustuksen lisäksi.

Nuorisovaltuusto on kokouksessaan 2/2020 esittänyt 500 € sijoittamista VR-lasien hankintaan. VR-lasit, jotka sopivat nuorisotalon jo olemassa olevaan pelilaitteeseen kustantaa 244 € alv 0 (hinta 12.10.2020). Lisäksi pelilasien käyttö edellyttää sopivia pelejä. Pelipakkaus (K12) kustantaa 96 € alv 0 (hinta 12.10.2020). Yhteensä VR-lasien hankinta kustantaa 340 € alv 0. 
Piristystä marraskuuhun -tapahtumasarjan larppaus-pelitapahtumaan mahtuu 10-15 nuorta ja sen järjestää Lounatar (Y-tunnus 2827893-6). Laitila-Pyhäranta 4H -yhdistys on hakemuksessaan hakenut nuorisovaltuustolta 500 € osuutta, koska tiedossa oli että nuorisovaltuusto on varannut avustuspotista 500 € VR-laseihin. 

Nuorisovaltuuston avustusmääräraha vaatii sivistysvaliokunnan hyväksynnän (talousarviokirja 2020).

Ehdotus

Esittelijä

  • Heli Kiertokari-Laitinen, sivistystoimenjohtaja, heli.kiertokari@laitila.fi

Sivistysvaliokunta päättää hyväksyä Laitilan nuorisovaltuuston ehdotukset avustuksista:
Virtuaalipelilasit ja pelipaketti nuorisotoimelle 340 € (alv 0)
Piristystä marraskuuhun -larppaustapahtuma, järjestäjä Laitila-Pyhäranta 4H-yhdistys 660 €.

Nuorisovaltuusto saattaa liikuntatoimelle tiedoksi Padlet-alustalle saapuneet ehdotukset liikuntapaikkojen osalta.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Merkittiin pöytäkirjaan, että tämän asian käsittelyn ajan läsnä oli nuorisopäällikkö Noora Mantere.

Tiedoksi

Laitilan nuorisovaltuusto, Laitila-Pyhäranta 4H-yhdistys, nuorisopäällikkö

Muutoksenhaku

Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Laitilan sivistysvaliokunnalle, osoite Keskuskatu 30, PL 25 23801 Laitila.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnanjäsen. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
 
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.