Sivistysvaliokunta, kokous 22.6.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 72 LISÄPYKÄLÄ: Oikaisuvaatimus peruskoulun lehtorin (käsityö) viran (351632) valintapäätöksestä (lisäpykälä)

LAIDno-2021-620

Valmistelija

  • Tuomas Kankaanpää, Varppeen koulun rehtori, tuomas.kankaanpaa@laitila.fi

Perustelut

Salassapidettävät tiedot poistettu.

Ehdotus

Esittelijä

  • Susanne Laaksonen, sivistystoimenjohtaja, susanne.laaksonen@laitila.fi

Sivistysvaliokunta hylkää peruskoulun rehtorin virkavalintapäätöksestä (32 §/2021) laaditun oikaisuvaatimuksen koskien peruskoulun käsityön lehtorin (39423-10) valintaa, eikä se näin ollen anna aihetta päätöksen muuttamiseen tai kumoamiseen. 

Valinnassa ei ole menetelty Perustuslain 125 §:n yleisten virkanimitysperusteiden vastaisesti. Edellä oleviin laiesta ja säädöksistä johdettaviin perusteisiin viitaten sivistysvaliokunta toteaa, että päätös ei ole lainvastainen eikä siinä ole tarkoituksenmukaisuusvirhettä. 

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Kokouskäsittely

Virkaan valittu Anu Alopaeusta kuultiin klo 17:22-17:29 Hallintolain 34 §:n mukaisesti. Alopaeus poistui kokouksesta ennen päätöksentekoa.

Tiedoksi

Anu Alopaeus, Liisa Tulosmaa

Muutoksenhaku

Päätökseen voidaan hakea muutosta Turun hallinto-oikeudelta kirjallisella valituksella. Valituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen. Oikaisuvaatimuksen johdosta annettuun päätökseen saa hakea muutosta kunnallisvalituksin vain se, joka on tehnyt oikaisuvaatimuksen. Mikäli päätös on oikaisuvaatimuksen johdosta muuttunut, saa päätökseen hakea muutosta kunnallisvalituksin myös asianosainen sekä kunnan jäsen.

Valituskirjassa on ilmoitettava

- valittajan nimi, ammatti, asuinkunta ja postiosoite

- päätös, johon haetaan muutosta

- miltä osin päätöksestä valitetaan ja muutos, joka siihen vaaditaan tehtäväksi

- muutosvaatimuksen perusteet

Valituskirja on valittajan tai valituskirjan muun laatijan omakätisesti allekirjoitettava. Jos ainoastaan laatija on allekirjoittanut valituskirjan, siinä on mainittava myös laatijan ammatti, asuinkunta ja postiosoite.

Valituskirjaan on liitettävä päätös, josta valitetaan, alkuperäisenä tai viran puolesta oikeaksi todistettuna jäljennöksenä sekä todistus siitä päivästä, josta valitusaika on luettava. Valitusasiakirjat on toimitettava valitusviranomaiselle ennen valitusajan päättymistä. Omalla vastuulla voi valitusasiakirjat lähettää postitse tai lähetin välityksellä. Postiin valitusasiakirjat on jätettävä niin ajoissa, että ne ehtivät perille ennen valitusajan päättymistä.

Valitusaika on 30 päivää päätöksen tiedoksisaannista.

Turun hallinto-oikeuden postiosoite on PL 32, 20101 Turku ja käyntiosoite Sairashuoneenkatu 2-4, 20100 Turku, sähköposti turku.hao@oikeus.fi, puh. 0295642400 ja fax 0295642414. Sähköinen asiointi osoitteessa: https://asiointi2.oikeus.fi/hallintotuomioistuimet

Tuomioistuinten ja eräiden oikeushallintoviranomaisten suoritteista perittävistä maksuista annetun lain (701/93) 3 §:n nojalla muutoksenhakijalta peritään oikeudenkäyntimaksua hallinto-oikeudessa 260 euroa.