Sivistysvaliokunta, kokous 22.6.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 69 Laitilan lukion rehtoriviran täyttö

LAIDno-2021-624

Valmistelija

  • Susanne Laaksonen, sivistystoimenjohtaja, susanne.laaksonen@laitila.fi

Perustelut

Laitilan lukion rehtori Tomi Kangas on irtisanoutunut rehtorin virasta 11.5.2021 (vakanssinro: 28433-01) niin, että virka jää avoimeksi 1.8.2021 alkaen. Kangas on edelleen Vakka-Suomen kansalaisopiston rehtoriviran haltija ja palaa hoitamaan tätä rehtoraattia 1.8.2021 alkaen. Kaupunginhallitus on kokouksessaan 17.5.2021 (§ 181) myöntänyt täyttöluvan Laitilan lukion rehtoriviran 28433-01 täyttämiseen toistaiseksi voimassa olevana 1.8.2021 alkaen.

Lukion rehtorivirka on ollut haussa Kuntarekryssä ja TE-toimiston sivuilla ajalla 19.5.-4.6.2021. Vähäisen hakijamäärän vuoksi (neljä hakemusta) hakuaikaa jatkettiin (viranhaltijapäätös § 239 ) ajalle 4.6.-13.6.2021. Aiemmin saapuneet hakemukset huomioidaan rekrytoinnissa.

Määräaikaan mennessä hakemuksia saapui kuusi. Kaikki hakijat täyttivät opetustoimen henkilöstön kelpoisuudesta annetun asetuksen mukaiset (986/1998) kelpoisuusehdot. Haastatteluun kutsuttiin hakijoista FL Jalonen Kimmo, FM Keskitalo Pirkko, FM Kuusisto Joe, FM Taipale Jukka ja FK Yrjänä Matti. Pirkko Keskitalo perui hakemuksensa sähköpostitse 14.6.2021.

Haastattelut pidetään keskiviikkona 16.6.2021. Haastattelijoina toimivat sivistysvaliokunnan puheenjohtaja Eero Kuisma, sivistystoimenjohtaja Susanne Laaksonen, sivistystoimen palvelupäällikkö Nestori Mäkelä ja lukion lehtori, vararehtori Aki Vaaraslahti.

Ansiovertailu hakijoista toimitetaan sivistysvaliokunnalle kokouksessa. 

Laitilan kaupungin hallintosäännön 38 §:n mukaan sivistysvaliokunnan tehtävänä on valita koululle rehtori PoL  37 §:n ja LL 30 §:n mukaan.

Ehdotus

Esittelijä

  • Susanne Laaksonen, sivistystoimenjohtaja, susanne.laaksonen@laitila.fi

Päätösehdotus annetaan kokouksessa.

Päätös

Esittelytekstiin tehtiin seuraavat muutokset:

Lukion rehtorivirka on ollut haussa Kuntarekryssä ja TE-toimiston sivuilla ajalla 19.5.-4.6.2021. Vähäisen hakijamäärän vuoksi (neljä hakemusta) hakuaikaa jatkettiin (viranhaltijapäätös § 239) ajalle 4.6.-13.6.2021. Määräaikaan mennessä virkaan saapui hakemuksia kuusi (6), joista kaksi (2) hakijaa perui hakemuksensa. Viran hakuaikaa jatkettiin edelleen ajalle 17.6.-20.6.2021 (viranhaltijapäätös § 241).

Määräaikaan mennessä hakemuksia saapui seitsemän (7). Haastatteluun kutsuttiin hakijoista FL Jalonen Kimmo, FM Kuusisto Joe, FM Taipale Jukka ja FK Yrjänä Matti. Haastattelijoina toimivat sivistysvaliokunnan puheenjohtaja Eero Kuisma, sivistystoimenjohtaja Susanne Laaksonen, sivistystoimen palvelupäällikkö Nestori Mäkelä ja lukion lehtori, vararehtori Aki Vaaraslahti.

Ansiovertailu hakijoista on toimitettu sivistysvaliokunnalle ennen kokousta. 

Laitilan kaupungin hallintosäännön 38 §:n mukaan sivistysvaliokunnan tehtävänä on valita koululle rehtori PoL 37 §:n ja LL 30 §:n mukaan.

 

Esittelijän kokouksessa annettu päätösehdotus:

Sivistysvaliokunta päättää valita Laitilan lukion rehtorin toistaiseksi voimassa olevaan virkaan 1.8.2021 alkaen FL Kimmo Jalosen.

Kimmo Jalonen täyttää Opetustoimen henkilöstön kelpoisuudesta annetun asetuksen (986/1998) mukaiset kelpoisuusehdot. Jalonen on koulutuksensa ja työkokemuksensa avulla osoittanut hyvää pedagogista osaamista sekä lukiokoulutuksen tuntemusta.  Jalosen esimieskokemus ja hallinnon tuntemus ovat viran menestyksellisen hoitamisen kannalta erittäin soveltuvat ja osoittavat kykyä sitoutuneeseen henkilöstöjohtamiseen.  Jalonen on myös aiemmissa virkatehtävissään osoittanut kyvyn muutosjohtamiseen. Lisäksi hänen edukseen voidaan katsoa perehtyneisyys digitaalisiin oppimisympäristöihin sekä hyvät vuorovaikutustaidot. Haastattelussa esiin tulleiden henkilökohtaisten ominaisuuksien osalta Jalonen osoitti erittäin hyvää osaamista henkilöstö- ja oppilaitosjohtamisessa. Hakemuksen, ansioluettelon ja haastattelun perusteella kokonaisuutena arvioiden Kimmo Jalosta pidetään sopivimpana täytettävään virkaan.

Tehtävän täyttämisessä noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa. Valitun on ennen valinnan vahvistamista toimitettava lääkärintodistus terveydentilastaan sekä lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä annetun lain (504/2002) mukaisen rikosrekisteriote 30 päivän kuluessa valintapäätöksen tiedoksisaannista.

 

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Tiedoksi

Hakijat, Laitilan lukio

Liitteet

Oheismateriaali


Muutoksenhaku

Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Laitilan sivistysvaliokunnalle, osoite Keskuskatu 30, PL 25 23801 Laitila.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnanjäsen. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
 
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.