Sivistysvaliokunta, kokous 22.6.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 65 Varhaiskasvatuksen myynti ulkopaikkakuntalaisille

LAIDno-2021-581

Valmistelija

  • Taija Jalonen, varhaiskasvatusjohtaja, taija.jalonen@laitila.fi

Perustelut

Laitilan kaupunki myy varhaiskasvatuspaikan ulkopaikkakuntalaisille silloin, kun lapsi on lastensuojelun tukitoimenpiteenä sijoitettu Laitilaan. Varhaiskasvatuspaikka voidaan myydä ulkopaikkakuntalaiselle myös silloin, kun varhaiskasvatuksessa on tilaa ja toinen kunta haluaa ostaa palvelua.

Toimikaudella 2020-2021 varhaiskasvatuspaikka on myyty neljälle ulkopaikkakuntalaiselle hintaan 1290€/kuukausi, mikäli lapsi on ollut kokoaikaisessa varhaiskasvatuksessa. Osaviikkoisesta varhaiskasvatuksesta laskutetaan voimassa olevien maksuprosenttien mukaan. Maksuttomasta esiopetuksesta ei laskuteta toista kuntaa. Varhaiskasvatuksen lisähenkilöstön palkkakustannukset laskutetaan palvelua ostavalta kunnalta erikseen esim. avustajan palkkaus. 

Varhaiskasvatuksen hoitopaikan hinta on noussut huomattavasti toimintakauden 20-21 aikana koronasta aiheutuvista poissaoloista/ hoitopäivien määrästä johtuen sekä kustannuslaskennallisten menojen noususta uusien päiväkotien myötä. Varhaiskasvatuspaikan hinta on tällä hetkellä keskimäärin 72,5€/päivä, joten kokoaikaisen hoitopaikan hinta olisi 1522€/ kk.  

Tilapäinen hoito

Jos hoidontarve on tilapäistä, vain muutaman päivän kuukaudessa, eikä hoidontarve ole kuukausittain toistuvaa peritään hoidosta tilapäisen hoidon varhaiskasvatusmaksu. Kokopäivähinta lasta kohden on ollut lukuvuonna 2020-2021, 15 euroa/ päivä ja alle 5 tuntisesta hoidosta 10€/ päivä. Hinnan nousun johdosta on perusteltua korottaa myös tilapäisen hoidon maksuja. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Susanne Laaksonen, sivistystoimenjohtaja, susanne.laaksonen@laitila.fi

Sivistysvaliokunta päättää

1. Nostaa varhaiskasvatuksen myyntihintaa 100€:lla ajalla 1.8.2021-31.7.2022,  jolloin uusi myyntihinta on 1390€/kuukausi. Osaviikkoisesta varhaiskasvatuksesta laskutetaan voimassa olevien maksuprosenttien mukaan. Varhaiskasvatuksen lisähenkilöstön palkkakustannukset laskutetaan palvelua ostavalta kunnalta erikseen esim. avustajan palkkaus. 

2. Nostaa tilapäisen hoidon päivähinnaksi 20€ yli 5h/päivä,  ja 15€ alle 5h/päivä.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Taloustoimisto, varhaiskasvatusjohtaja Taija Jalonen, palvelusihteeri Sari Salmila

Muutoksenhaku

Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Laitilan sivistysvaliokunnalle, osoite Keskuskatu 30, PL 25 23801 Laitila.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnanjäsen. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
 
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.