Kaupunginhallitus, kokous 25.1.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 25 Liittyminen Monitoimi- ja tulostuslaitteet palveluineen 2021-2023 (2025)- puitesopimukseen

LAIDno-2021-49

Valmistelija

  • Heli Kiertokari-Laitinen, hallintojohtaja, heli.kiertokari@laitila.fi

Perustelut

Valtio, kunnat, korkeakoulut ja seurakunnat tekevät julkisia hankintoja hankkiessaan tavaroita ja palveluita oman organisaationsa ulkopuolelta. Julkisten hankintojen tekemistä ohjaa hankintalaki.

Julkisia hankintoja voidaan tehdä yhteishankintoina. Liittymällä yhteishankintoihin (käytännössä puitejärjestelyihin tai dynaamisiin hankintajärjestelmiin) voidaan tehdä hankintoja ilman omaa kilpailutusta. 

Yhteishankintoja kannattaa tehdä silloin, kun tuotteiden ja palveluiden ostomäärät ovat suuria. Tyypillisiä yhteishankintoja ovat esimerkiksi IT-laitteet, asiantuntijapalvelut, matkapuhelimet ja työterveyshuollon palvelut.

Puitejärjestely on valmiiksi kilpailutettu sopimuskokonaisuus, jossa sovitaan hankinnan kohde, hinnat sekä osapuolten vastuut ja velvoitteet. 

 

Hansel Oy tarjoaa mahdollisuutta liittyä monitoimilaiteiden ja verkkotulostimen sekä näihin liityvien palvelujen yhteishankintaan.

Valikoimaan kuuluvat esimerkiksi:

  • Monitoimilaitteet
  • Verkkotulostimet
  • Em. laitteisiin liittyvät asennus- ja huoltopalvelut
  • Turvatulostus- ja tulostuksenhallintaratkaisut
  • Asiantuntijapalvelut

Erikoiskäyttöön tarkoitetut laitteet kuten esimerkiksi suurkuvatulostimet, lämpötulostimet tai 3D-tulostimet eivät ole hankittavissa sopimuksen kautta. 

Sopimukseen tulee liittyä 28.2.2021 mennssä. Tavoitteena on, että sopimus on hyödynnettävissä 1.8.2021. Sopimuskaudeksi on suunniteltu kaksi vuotta, enintään kahden vuoden optiokaudella. Asiakaskohtaiset sopimukset voivat laitteiden huoltopalveluiden osalta jatkua puitesopimuksen päättymisen jälkeen. Aikataulu ja päivämäärät tarkentuvat myöhemmin. Hankittavista tuotteista ja palveluista tehdään asiakaskohtainen sopimus. Asiakaskohtaisessa sopimuksessa asiakas ja toimittaja voivat sopia tuotteiden ja palveluiden hankintaan liittyvistä ehdoista tarkemmin.       

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Heli Kiertokari-Laitinen, hallintojohtaja, heli.kiertokari@laitila.fi

Kaupunginhallitus päättää, että Laitilan kaupunki antaa sitoumuksen liittymisestä Monitoimilaitteet ja tulostuslaitteet palveluineen 2021-2023 (2025) -sopimukseen.  

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Tietopalvelut

Muutoksenhaku

Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Laitilan kaupunginhallitukselle, osoite Keskuskatu 30, PL 25 23801 Laitila.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnanjäsen. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
 
Kaavan tai rakennusjärjestyksen hyväksymistä koskevasta päätöksestä kunnan jäsenen ja muiden katsotaan saaneen tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.