Kaupunginhallitus, kokous 25.1.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 11 Yrityspuiston rakennettavuusselvitys

LAIDno-2020-456

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Mika Raula, Tekninen johtaja, mika.raula@laitila.fi

Perustelut

Yrityspuiston asemakaava-alueen maaperän pohjaolosuhteista on esitetty eri yhteyksissä tietoa, minkä mukaan alueen rakennettavuus olisi vaikeaa ja sinne voisi sijoittua ainoastaan kevyitä rakennuksia tai vastaavia. Jotta asiasta olisi olemassa puolueetonta asiantuntijatietoa, on tekninen toimi tilannut alueesta rakennettavuusselvityksen. 

Rakennettavuusselvityksen on laatinut SM Maanpää Oy. Käytännön tutkimuksista ja raportin laadinnasta on vastannut dipl. ins. Kustaa Raitamäki. Maakerrosten ominaisuuksien määrittämiseksi otettiin häiriintyneitä näytteitä ja niiden pohjalta tehtiin asiaan kuuluvat laboratoriomääritykset. Pehmeikkökerrosten leikkauslujuutta selvitettiin siipikairausmenetelmällä. Pohja-aineistona käytettiin aiemmmin laadittuja suunnitelmia ja pohjatutkimuksia.

Raportin mukaan yrityspuiston alue on sopivaa sille suunniteltuun rakentamiseen. Pohjaolosuhteet tulee ottaa huomioon maanrakennus- ja pohjatöitä suunniteltaessa ja rakennettaessa. Vastikään toteutetun Pähkinäpensaan päiväkodin tontin pohjaolosuhteita pidettiin vaikeina, mutta kunnon pohjatutkimuksilla ja suunnitellulla sen toteutuksessa ei ollut vaikeuksia ja kustannukset pysyivät kohtuullisina. 

Raportin aineisto on esityslistan viiteaineistona kokonaisuudessaan. 

Ehdotus

Esittelijä

Mika Raula, Tekninen johtaja, mika.raula@laitila.fi

Tekninen valiokunta merkitsee rakennettavuusselvityksen tiedokseen ja antaa sen edelleen kaupunginhallituksen tiedoksi.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Valmistelija

  • Mika Raula, Tekninen johtaja, mika.raula@laitila.fi

Perustelut

-

Ehdotus

Esittelijä

  • Heli Kiertokari-Laitinen, hallintojohtaja, heli.kiertokari@laitila.fi

Kaupunginhallitus merkitsee Yrityspuiston rakennettavuusselvityksen tiedoksi ja saattaa sen kaupunginvaltuustolle tiedoksi.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Merkittiin pöytäkirjaan, että tekninen johtaja Raula oli kokouksessa asiantuntijana läsnä tämän asian käsittelyn ajan.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.