Kaupunginhallitus, kokous 29.1.2024

§ 34 LISÄPYKÄLÄ: Kaupunginhallituksen valinnat ehdolle As. Oy Mirjaminpuiston hallitukseen (lisäpykälä)

LAIDno-2021-755

Valmistelija

  • Marika Silvennoinen, talousjohtaja, marika.silvennoinen@laitila.fi

Perustelut

Hallintosäännön 26 §:n mukaan kaupunginhallitus vastaa tytäryhteisöjen hallitusten jäsenten nimitysprosessista ja määrää konsernijohtoon kuuluvien viranhaltijoiden tytäryhteisö- ja osakkuusyhteisökohtaisen työnjaon. Konserniohjeen mukaisesti: ”Yhteisön hallituksen tehtävänä on edistää yhteisön etua. Kunnan tytäryhteisön hallituksen kokoonpanossa on otettava huomioon yhteisön toimialan edellyttämä riittävä talouden ja liiketoiminnan asiantuntemus (kuntalaki 47 §). 

Kaupungin nimetessä jäseniä yhteisöjen hallituksiin kiinnitetään huomiota siihen, että hallituksen kokoonpanon tulee olla taustaltaan ja osaamiseltaan monipuolinen siten, että hallituksella on yhteisön toiminnan laatuun ja laajuuteen nähden riittävä talouden ja liiketoiminnan asiantuntemus ja kyky toimitusjohtajan ohjaamiseksi sekä yhteisön kehittämiseksi sille asetettujen tavoitteiden saavuttamiseksi.

Hallitusjäsenehdokkaiksi nimetään molempia sukupuolia, jollei erityisistä syistä muuta johdu.

Tytär- tai osakkuusyhteisön hallituksen jäsenellä on velvollisuus aktiivisesti seurata yhtiön toimintaa ja päätöksentekoa. Se toimielin tai viranhaltija, joka nimeää yhtiökokous- tai hallitusedustajan, voi vaatia tarvittaessa jäseneltä selontekoa yhteisön asioista.

Tytär- tai osakkuusyhteisön hallituksen jäsenellä on velvollisuus hankkia tehtävän edellyttämä asianmukainen koulutus (esimerkiksi Kunnallinen hallitusosaaja tai Hyväksytty hallituksen jäsen) ja osallistua kaupungin järjestämään koulutukseen.

Kaupungin edustajan on toimittava yhteisön toimielimessä siten, että tytäryhteisön toiminta vastaa kaupungin tavoitteita ja että kaupunki ja tytäryhteisöt toimivat yhteistyössä. Toimielimen jäsenen tulee toiminnassaan ottaa huomioon konsernin kokonaisetu tytäryhteisöjen edun ohella.

Hallituksen jäsenen on oltava aidosti riippumaton yhteisöstä. Toimitusjohtaja ei voi toimia yhtiön hallituksen jäsenenä.”

As. Oy Mirjaminpuistossa on tällä hetkellä nimettyinä seuraavat jäsenet:

Eva Nurmi, Heikki Peltola, Ulla-Riitta Ylenius ja Markku Raitio.

Ulla-Riitta Ylenius on alustavasti ilmoittanut, ettei olisi käytettävissä enää kevään jälkeen. Mahdollisesti pois jäävän jäsenen/jäsenten tilalle tarvittaisiin 1-2 ehdokasta.   

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Kaupunginhallitus nimeää ehdokkaat As. Oy Mirjaminpuiston hallitusjäseniksi.

Päätös

Kaupunginhallitus nimesi ehdolle As Oy Mirjaminpuiston hallituksen jäseneksi Eva Nurmen, Heikki Peltolan ja Susanna Saaren. 

Tiedoksi

pekka.jalonen@tilikiinteisto.fi