Kaupunginhallitus, kokous 29.1.2024

§ 30 Tietopalvelu- ja työhyvinvointipäällikön nimikemuutos ja täyttölupa

LAIDno-2024-32

Valmistelija

  • Heli Kiertokari-Laitinen, hallintojohtaja, heli.kiertokari@laitila.fi

Perustelut

Hallintotoimessa vapautuu tietopalvelu- ja työhyvinvointipäällikön virka eläköitymisen johdosta. Virkatehtäviä ei voida siirtää muille nykyisille työntekijöille/viranhaltijoille työtehtävien määrien vuoksi. Työsuojelupäällikön tehtävät edellyttävät virkasuhdetta. Tehtävänimike halutaan muuttaa paremmin kuvaamaan nykyistä ja tulevaa tehtäväkuvaa. Nimike ehdotetaan muutettavaksi henkilöstö- ja tietopalveluasiantuntijaksi.

Virka sijoittuu hallintoimen vastuualueelle sisäiseen palvelutoimintaan. Sisäisellä palvelutoiminnalla on kaupungin toiminnassa keskeinen rooli. Tehtäväalue jakaantuu mm. seuraaviin osa-alueisiin: henkilöstön yhteinen koulutus, työsuojelu ja työhyvinvointi sekä asianhallinta. Henkilöstöasiantuntija toimii hallintojohtajan alaisuudessa.

Henkilöstö- ja tietopalveluasiantuntija vastaa itsenäisesti vastuulle nimettyjen henkilöstöhallinnollisten kehittämisprojektien toteutuksesta ja seurannan raportoinnista. Hän valmistelee myös esimerkiksi erilaisia henkilöstöhallinnon ohjausasiakirjoja, laatii koulutussuunnitelman ja henkilöstökertomuksen. Tehtävä sisältää myös tiedonhallinnan tehtäviä ja  asianhallinnan kehittämistä ja käytännön toteutusta. Henkilöstö- ja tietopalveluasiantuntija toimii kaupungin työsuojelupäällikkönä ja koordinoi mm. työsuojelullisten riskien arviointia, on mukana työpaikkaselvityksissä ja –tarkastuksissa. Lisäksi hän koordinoi työhyvinvointityötä, toimii työterveyshuollon yhteyshenkilönä sekä joidenkin työryhmien ja tarkastuslautakunnan sihteerinä.

Virkasuhde alkaa 27.5.2024 perehdyttämisjaksolla ja on voimassa toistaiseksi (vakinainen). Työaika on toimistotyöaika. Työsuhteen ehdot ovat KVTES:n mukaisesti. Tehtävässä noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa. 

Tehtävän kelpoisuusvaatimuksena on

- soveltuva korkeakoulututkinto, joka antaa tarvittavan osaamisen henkilöstö-, asiahallinta- sekä työsuojelutehtäviin

- aikaisemmalla työkokemuksella osoitettu taito ja kyvykkyys, jota tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää

- suomen kielen erinomainen suullinen ja kirjallinen taito

Tehtäväkohtainen palkka on 3 638,36 € (ei muutosta nykyiseen).

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Kaupunginhallitus päättää muuttaa tietopalvelu- ja työhyvinvointipäällikön virkanimikkeen henkilöstö- ja tietopalveluasiantuntijaksi ja antaa toistaiseksi voimassa olevalle viralle täyttöluvan. 

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

hallintojohtaja