Sivistysvaliokunta, kokous 29.9.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 99 Varhaiskasvatuksen toimintasuunnitelmat ja esiopetuksen vuosisuunnitelmat 2022-23

LAIDno-2022-1012

Valmistelija

  • Taija Jalonen, varhaiskasvatusjohtaja, taija.jalonen@laitila.fi

Perustelut

Varhaiskasvatussuunnitelman perusteiden mukaan päiväkodeille, ryhmäperhepäivähoitoon ja perhepäivähoitoon on laadittava lukuvuoden kestävä toimintasuunnitelma. Perusopetuslain § 9:n 1 mom. mukaan opetuksen järjestäjän tulee laatia lukuvuosittain esiopetuksen opetussuunnitelmaan perustuva vuosisuunnitelma. Suunnitelmista tulee käydä ilmi toiminta-ajat, oppimisympäristö, osallisuus, toimintakulttuuri, yhteistyömuodot ja kehittämis- ja painopistealueet sekä toiminnan dokumentointi ja arviointi.

Laitilan kaupungin hallintosäännön (1.8.2021->) 30 §:n 3.mom 9. kohdan mukaan sivistysvaliokunnan ratkaisuvaltaan kuuluu kyseisten suunnitelmien hyväksyminen.

Laitilan kaupungin perhepäivähoitajat, päiväkodit ja yksityinen perhepäivähoito ovat toimittaneet sivistysvaliokunnalle hyväksyttäväksi lukuvuoden 2022-2023 varhaiskasvatus- ja opetussuunnitelmiin perustuvat toiminta- ja lukuvuosittaiset suunnitelmat.

Liitteenä:

Apilaniityn - ja Pähkinäpensaan päiväkodin ja Laitilan portin yksikön toimintasuunnitelmat (0-4 vuotiaille) ja esiopetuksen vuosisuunnitelmat

Perhepäivähoidon toimintasuunnitelma, johon on liitetty myös Itäkulman ryhmäperhepäivähoito

Palvelusetelillä järjestettävän perhepäivähoidon toimintasuunnitelmat 3 kpl 

Ehdotus

Esittelijä

  • Susanne Laaksonen, sivistysjohtaja, susanne.laaksonen@laitila.fi

Sivistysvaliokunta hyväksyy viiteaineistona olevat lukuvuoden 2022-2023 toiminta- ja vuosisuunnitelmat käytettäväksi varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa.

Samalla sivistysvaliokunta päättää delegoida sivistysjohtajalle lukuvuoden aikana mahdollisten muutosten ja lisäysten hyväksymisen em. suunnitelmiin.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

varhaiskasvatusjohtajat