Sivistysvaliokunta, kokous 29.9.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 97 Kohdeavustusanomus / Laitilan eräsissit ry

LAIDno-2022-955

Valmistelija

  • Noora Mantere, nuorisopäällikkö, noora.mantere@laitila.fi

Perustelut

Laitilalainen partiolippukunta Laitilan Eräsissit ry hakee nuorisotoimelta kohdeavustusta varustehankintaan. Hankinnan kohde on talviteltta tarvikkeineen (2400 €). Sivistysvaliokunta on päättänyt avustusperiaatteiden vahvistamisen yhteydessä, että se päättää yli 1000 € suuruiset kohdeavustukset. Hakemus on toimitettu kaupungille 30.8.2022 ja siihen liittyvään täydennyspyyntöön on vastattu myös samana päivänä 30.8.2022.

Talviteltta tarvikkeineen lisää hakemuksen mukaan Eräsisseille sekä muille Laitilan nuorisojärjestöille enemmän mahdollisuuksia järjestää talven yöpymisleirejä. Eräsisseillä on kaksi talvitelttaa, joiden käyttö on viime talvena ollut runsasta. Mikäli kaupunki myöntää avustuksen teltan hankinnalle, telttaa tullaan vuokraamaan ilmaiseksi korvausvastuulla hakemuksen mukaan.

Kohdeavustusta voidaan sivistysvaliokunnan päätöksen (§ 10, 27.1.2022) mukaan myöntää mm. hankintoihin, jotka edistävät kaupunkilaisten hyvinvointia ja terveellisiä elämäntapoja. Hakemuksessa tulee esittää kustannusarvio ja selvitys siitä, kuinka toiminta vaikuttaa laitilalaisiin ja heidän hyvinvointiinsa. Nuorisotoimen kohdeavustuksiin on määrärahaa jäljellä 4378 €.

Nuorisotoimen kohdeavustuksista ei ole aiemmin myönnetty vastaavantyyppiseen varustehankintaan tukea. Liikunta- ja kulttuuritoimien myöntämissä vastaavantyyppisissä tuissa on noudatettu 80 % tukiosuutta.

Ehdotus

Esittelijä

  • Susanne Laaksonen, sivistysjohtaja, susanne.laaksonen@laitila.fi

Sivistysvaliokunta myöntää 80 % avustuksen varustehankintaan (1920 €). Kaikki toimintaan liittyvät maksutositteet/kuitit tulee säilyttää ja liittää osaksi loppuraporttia. Projektin toteutus voidaan aloittaa myönteisen avustuspäätöksen perusteella. Loppuraportti tulee toimittaa viimeistään 4 kk kuluttua hankinnan toteutuksesta.  Kohdeavustus maksetaan hyväksytyn kohdeavustuspäätöksen jälkeen, loppuraportin tarkastamisen yhteydessä avustusta voidaan kuitenkin periä takaisin jos todelliset kustannukset ovat jääneet arvioitua pienemmiksi.  Loppuraporttiin pohjautuen hyväksyttäviksi kuluiksi luetaan todellisten, todennettavissa olevien kulujen perusteella syntyneet kustannukset. 

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin. Lisäksi sivistysvaliokunta edellyttää, että teltta on lainattavissa partiolippukunnan ulkopuolisille käyttäjille. 

Merkittiin, että asian käsittelyn aikana asiantuntijana kuultiin nuorisopäällikkö Noora Manterea. Mantere poistui asian käsittelyn jälkeen kokouksesta klo 18:42.

 

 

Tiedoksi

Nuorisopäällikkö, Laitilan Eräsissit ry

Liitteet

Oheismateriaali