Sivistysvaliokunta, kokous 29.9.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 92 Painimatto Urheilutalolle

LAIDno-2022-990

Valmistelija

  • Emilia Andersson, vapaa-aikapäällikkö, emilia.andersson@laitila.fi

Perustelut

Laitilassa painin harrastusta järjestää raumalainen seura Rauman voimailijat, eikä Laitilassa ei ole vastaavaa yhdistystä. Painia on harrastettu Urheilutalon alakerrassa olevassa painisalitilassa, jossa on tatamimatto ja se soveltuu paremmin kamppailulajien harrastamiseen. Tatamimatto ei sovellu kovuudeltaa painin harrastamiseen. Laitilassa aktiivisa harrastajia on tällä hetkellä 10-12, ja he ovat iältään 7-13 -vuotaitaita laitilalaisia. Sitoutuneita ohjaajia on kaksi, ja myös he ovat laitilalaisia. Harrastaminen asuinkaupungissa on järkevää ajankäytöllisesti ja kustannuksiltaan edullisempaa kuin harrastaminen esim. Raumalla. Lisäksi kaikilla lapsilla ei ole mahdollisuutta kulkea säännöllisesti muualle harrastuksiin. 

Rauman voimailijat ovat ehdottaneet, että he kustantaisivat Urheilutalolle painimaton, jota saa käyttää kaikki Urheilutalon painisalin käyttäjät. Vastineeksi Rauman voimailijat pyytävät Urheilutalolta maksuttomia vuoroja kaksi-kolme tuntia viikossa toukokuun 2024 loppuun asti. Rauman voimailijat ovat sitoutuneet vastaamaan painimatosta kokonaisuudessaan, ja seura tiedostaa painimaton kulumisen sekä mahdollisuuden vaurioitua. Painimatosta ei tule kuluja Laitilan kaupungille. Rauman voimailijat varautuvat poistamaan painimaton tilasta, mikäli suunniteltu Urheilutalon peruskorjaus alkaa siten, että painisali ei ole käytettävissä. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Susanne Laaksonen, sivistysjohtaja, susanne.laaksonen@laitila.fi

Sivistysvaliokunta päättää, että Rauman voimailijat saavat asentaa seuran omistaman painimaton Urheilutalon painisaliin ja saavat käyttöönsä maksuttomia vuoroja kaksi-kolme tuntia viikossa toukokuun 2024 loppuun asti painimaton asentamisesta lähtien. Mikäli Urheilutalon peruskorjauksen vuoksi painisali poistetaan käytöstä ennen toukokuun 2024 loppua Rauman voimailijat poistavat painimaton ja luvattuja maksuttomia vuoroja ei siirretä tulevaisuuteen. 

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Merkittiin, että asian käsittelyn aikana asiantuntijana kuultiin vapaa-aikapäällikkö Emilia Anderssonia.

Tiedoksi

Rauman voimailijat, vapaa-aikapäällikkö