Kaupunginhallitus, kokous 19.9.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 228 Laitilan Nuorisoverstas ry:n anomus vuosittaisen avustuksen korottamisesta

LAIDno-2022-952

Perustelut

Laitilan Nuorisoverstas ry tarjoaa työpajatoimintaa alle 29-vuotiaille nuorille. Työpajatoiminta vahvistaa valmennuksen ja merkityksellisen tekemisen avulla nuorten elämänhallintaa ja työelämävalmiuksia. Työpaja on valmennusyhteisö, jonka tavoitteena on tukea hyvinvointia, tunnistaa osaamista ja valmentaa kohti koulutusta ja työtä. Valmennus työpajalla on tavoitteellista, valmentautujan tarpeiden mukaista tukemista sekä taitojen ja osaamisen kehittämistä. 

Laitilan Nuorisoverstas saa Laitilan kaupungilta 50 000 € avustuksen työpajatoimintaan vuosittain. Lisäksi toimintaan saadaan avustusta Lounais-Suomen Aluehallintovirastolta ja STEAn hankkeista. Avustus on ensimmäisen kerran myönnetty 2001. Nuorisoverstas on toimittanut 1.9.2022 päivätyn hakemuksen avustussumman korotuksesta vuodelle 2023. Hakemuksessa pyydetään korottamaan avustusta 5000 eurolla. Avustus myönnetään nuorisotoimen budjetista.

Avustuksen korotusta perustellaan kasvavalla asiakasmäärällä. Vuonna 2021 Nuorisoverstaan toimintaan osallistui yli 50 nuorta. Nuorisoverstaalla toimii kaksi työpajaosastoa: puutyöverstas sekä kädentaidonverstas. Kummallakin osastolla on oma työvalmentaja joka vastaa nuorten ohjauksesta nuorisotyöllisellä otteella. Lisäksi toiminnanjohtaja toimii nuorten yksilövalmentajana. Nuoria on jonossa verstaalle pitkin vuotta, sillä kolmas työpajaosasto (digiverstas) ei voi toimia täysipainotteisesti ohjaajaresurssin uupuessa.

Avustus myönnetään vuosittain, eikä siihen ole liitetty erillistä raportointivelvoitetta.

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Heli Kiertokari-Laitinen, hallintojohtaja, heli.kiertokari@laitila.fi

Kaupunginhallitus merkitsee hakemuksen tiedoksi ja lähettää sen edelleen sivistysvaliokunnalle.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Merkittiin pöytäkirjaan, että kaupunginhallituksen jäsen Tiina Saari sekä kaupunginvaltuuston puheenjohtajat Jukka Alkio ja Pertti Pokki olivat Laitilan Nuorisoverstas ry:n hallituksen jäseninä esteellisiä käsittelemään asiaa ja he poistuivat kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

Tiedoksi

Laitilan Nuorisoverstas ry, nuorisopäällikkö, sivistysjohtaja

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.