Kaupunginhallitus, kokous 19.9.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 222 Laitilan kaupungin henkilöstön työhyvinvointikysely 2022

LAIDno-2022-922

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Tarja Saarela, Tietopalvelu- ja työhyvinvointipäällikkö, tarja.saarela@laitila.fi

Perustelut

Laitilan kaupunki on toteuttanut Kevan työhyvinvointikyselyn henkilöstölleen sähköisenä kyselynä 13.5.-31.5.2022. Kyselyyn vastasi 302 työntekijää, ja vastausprosentti oli 52,4 %.

Työhyvinvointikysely auttaa arvioimaan ja kehittämään:

  • työhyvinvoinnin ja työkyvyn johtamista
  • henkilöstön työhyvinvointia
  • työn tuloksellisuutta.

Kyselyn raportit on laadittu seuraavina koosteina: koko kaupungin henkilöstö, esihenkilöt, toimialoittain ja työyksikkökohtaiset.

Tässä kokouksessa esitellään koko kaupungin henkilöstön, esihenkilöiden ja toimialojen koosteet.

Kaupunginjohtaja käy toimialojen raportit yhdessä toimialajohtajien ja työhyvinvointipäällikön kanssa.

Toimialojen raportit toimialoittain/työyksiköittäin käydään läpi toimialajohtajien ja esihenkilöiden kanssa. Em. tapaamisiin osallistuvat myös työterveyshuollon työpsykologi, hallintojohtaja ja työhyvinvointipäällikkö.

Toimialat/työyksiköt laativat loppuvuoden aikana toimenpidesuunnitelmat työhyvinvointikyselyn tulosten pohjalta, joihin koostetaan kaksi hyvin olevaa asiaa ja kaksi kehittämiskohdetta. Yhteistyötoimikunta seuraa kehittämistoimenpiteiden toteutumista ja vie toteutumat edelleen tiedoksi kaupunginhallitukselle. Henkilöstöä kannustetaan kehittämään omaa toimintaa palkiten erikseen sovittavalla tavalla aktiivisimpia työyksikköjä.

Esityslistan liitteinä ovat seuraavat työhyvinvointikyselyn raportit: koko kaupungin henkilöstö, esihenkilöt, toimialat. Lisäksi esityslistan liitteenä on työterveyspsykologin laatima kooste.

Ehdotus

Yhteistyötoimikunta merkitsee tiedoksi henkilöstön työhyvinvointikyselyn 2022 ja saataa em. asiat tiedoksi myös kaupunginhallitukselle.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Perustelut

-

Ehdotus

Esittelijä

  • Heli Kiertokari-Laitinen, hallintojohtaja, heli.kiertokari@laitila.fi

Kaupunginhallitus merkitsee tiedoksi hyvinvointikyselyn 2022 tulokset.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Merkittiin pöytäkirjaan, että asiantuntijana läsnä tämän asian käsittelyn ajan oli työhyvinvointipäällikkö Tarja Saarela.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.