Kaupunginhallitus, kokous 19.9.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 232 Neljännen varajäsenen nimeäminen Sosialidemokraattien valtuustoryhmälle

LAIDno-2022-519

Aikaisempi käsittely

Perustelut

Kaupunginvaltuusto on 6.6.2022 § 45 myöntänyt Sosialidemokraattien valtuustoryhmän toiselle varavaltuutettu Pauliina Hämäläiselle eron luottamustehtävästä. Samalla kaupunginvaltuusto on todennut, että valtuustoryhmän toiseksi ja kolmanneksi varavaltuutetuksi nousevat tämän jälkeen Pasi Parkkali ja Riikka Huunonen edellä mainitussa järjestyksessä.

Kuntalain 17 §:n mukaan jos varavaltuutettujen määrä valtuuston toimikauden aikana jää vajaaksi, kunnan keskusvaalilautakunnan on valtuuston puheenjohtajan pyynnöstä määrättävä uusia varavaltuutettuja.

Oheismateriaalina on tuloste kuntavaalien 2021 ehdokkaista vertausluvuittain.

Ehdotus

Keskusvaalilautakunta määrää Sosialidemokraattien valtuustoryhmän neljänneksi varavaltuutetuksi Wille Pokin jäljellä olevaksi toimikaudeksi sekä antaa asian tiedoksi edelleen kaupunginhallitukselle ja –valtuustolle.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Perustelut

-

Ehdotus

Esittelijä

  • Heli Kiertokari-Laitinen, hallintojohtaja, heli.kiertokari@laitila.fi

Kaupunginhallitus merkitsee tiedoksi ja antaa edelleen kaupunginvaltuustolle tiedoksi keskusvaalilautakunnan päätöksen, jonka mukaan Sosialidemokraattien valtuustoryhmän neljänneksi varavaltuutetuksi on määrätty Wille Pokki.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Merkittiin pöytäkirjaan, että kaupunginvaltuuston I varapuheenjohtaja Pertti Pokki oli valitun henkilön läheisenä esteellinen käsittelemään asiaa ja hän poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.