Kaupunginhallitus, kokous 16.11.2020

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 119 Talous- ja hallintojohtajan sijaisen määrääminen

LAIDno-2020-346

Valmistelija

  • Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Perustelut

KH 30.3.2020 § 106

Talous- ja hallintojohtaja on irtisanoutunut virasta 1.4.2020 alkaen.

Hallintosäännön 50 §:n mukaan kaupunginhallitus valitsee toimialajohtajat ja siten päättää talous- ja hallintojohtajan virkavalinnasta.

Hallintosäännön 53 §:n mukaan kaupunginhallitus päättää avoimen viran määräaikaisesta hoitamisesta ja viransijaisuudesta, kun virkasuhteeseen ottava viranomainen on kaupunginhallitus.

Palkattaessa tehtävään määräajaksi, tulee olla olemassa laillinen peruste. Perusteena voi olla tehtävän luonne, sijaisuus, avoinna olevan tehtävän hoidon järjestäminen, harjoittelu tai muu näihin rinnastettava määräaikaista virkasuhdetta edellyttävä seikka.

Laitilan kaupungin hallinnon organisaatiomuutoksen osalta on päätetty YT-menettelyn aloittamisesta (KV 14.10.2019 § 88). Organisaatiouudistusta ei ole YT-menettelyllä saatettu vielä loppuun asti vaan asia on valmistelussa. Tämän perusteella avoin talous- ja hallintojohtajan virka täytetään määräaikaisesti.

Talous- ja hallintojohtajan sijaisena toimii taloussuunnittelija Atte Hyvärinen.

Talous- ja hallintojohtajan virkaan on varattu määräraha vuoden 2020 talousarvioon.

Päätöksenteon peruste:    Hallintosääntö § 50 ja § 53

Lisätietoja:                        kaupunginjohtaja Johanna Luukkonen
                                          puh 040 673 2001
                                          johanna.luukkonen@laitila.fi

KJ   Ehdotus:    Kaupunginhallitus valitsee avoimeen talous- ja hallintojohtajan virkaan määräajaksi 1.4.-31.12.2020 nykyisen talous- ja hallintojohtajan sijaisen taloussuunnittelija Atte Hyvärisen.

Kaupunginhallitus päättää 1.4.-31.12.2020 ajalle avoimen viran tehtäväkohtaiseksi palkaksi 5.000 euroa/kk + puhelinetu.

Päätös:       Ehdotus hyväksyttiin.

Merkittiin pöytäkirjaan, että vs. talous- ja hallintojohtaja Hyvärinen oli esteellinen käsittelemään ko. asiaa ja hän poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

Edelleen merkittiin pöytäkirjaan, että tämän asian kohdalla pöytäkirjanpitäjänä toimi kaupunginjohtaja Luukkonen.

                                                                                                                                        

Vt. talous- ja hallintojohtajan virkaa 1.4.2020 alkaen hoitanut viranhaltija on irtisanoutunut virastaan siten, että viimeinen virassaolopäivä on 6.12.2020. Tätä ennen viranhaltija pitää pois kertyneitä vuosilomia ajalla 19.11.-6.12.2020.

Laitilan kaupunki on käynnistänyt hallintojohtajan sekä talousjohtajan rekrytoinnin marraskuun alussa 2020. Molempien virkojen hakuaika päättyy 30.11.2020. Uusien, valittavien, viranhaltiojoiden on tarkoitus aloittaa viroissaan alkuvuonna 2021.

Hallintosäännön 50 §:n mukaan kaupunginhallitus valitsee toimialajohtajat ja siten päättää talous- ja hallintojohtajan virkavalinnasta.

Hallintosäännön 53 §:n mukaan kaupunginhallitus päättää avoimen viran määräaikaisesta hoitamisesta ja viransijaisuudesta, kun virkasuhteeseen ottava viranomainen on kaupunginhallitus.

Palkattaessa tehtävään määräajaksi, tulee olla olemassa laillinen peruste. Perusteena voi olla tehtävän luonne, sijaisuus, avoinna olevan tehtävän hoidon järjestäminen, harjoittelu tai muu näihin rinnastettava määräaikaista virkasuhdetta edellyttävä seikka.

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Kaupunginhallitus määrää avoimeen talous- ja hallintojohtajan virkaan suostumuksensa mukaisesti sivistystoimenjohtaja Heli Kiertokari-Laitisen viransijaiseksi ajalle 19.11.-6.12.2020 ja virkaatekeväksi talous- ja hallintojohtajaksi ajalle 7.12.-31.12.2020.

Edelleen kaupunginhallitus päättää, että Heli Kiertokari-Laitinen määrätään hoitamaan avointa hallintojohtajan virkaa 1.1.2021 alkaen siihen saakka, kun uusi, valittava hallintojohtaja on ottanut viran vastaan.

Kaupunginhallitus päättää myös, että vt. hallintojohtaja hoitaa oman virkansa ohessa 1.1.2021 alkaen talousjohtajan virkaa siihen saakka, kunnes uusi, valittava talousjohtaja on ottanut viran vastaan.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Sivistystoimenjohtaja Heli Kiertokari-Laitinen

Muutoksenhaku

Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Laitilan kaupunginhallitukselle, osoite Keskuskatu 30, PL 25 23801 Laitila.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnanjäsen. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
 
Kaavan tai rakennusjärjestyksen hyväksymistä koskevasta päätöksestä kunnan jäsenen ja muiden katsotaan saaneen tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.