Kaupunginhallitus, kokous 14.3.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 86 Jäsenten ja varajäsenten nimeäminen Uudenkaupungin ympäristöterveydenhuoltolautakuntaan

LAIDno-2021-635

Valmistelija

  • Heli Kiertokari-Laitinen, hallintojohtaja, heli.kiertokari@laitila.fi

Perustelut

Kaupunginvaltuusto on 23.8.2021 § 83 valinnut seuraavat henkilöt Uudenkaupungin ympäristöterveydenhuollon lautakuntaan:

Uudenkaupungin ympäristöterveydenhuollon lautakunta

Jäsen: Varajäsen:
Riitta Saloniemi      Pyhäranta valitsee
Pauliina Hämäläinen     Riikka Huunonen

 

Lautakunnan paikkajaon perusteena oleva sopimus on vanhentunut, josta syystä se ei määrittele paikkajakoa Laitilan ja Pyhärannan kesken riittävällä tarkkuudella. Laitilan kaupunki on pyytänyt sopimuksen päivittämistä tämän osalta. Kyseisestä epätarkkuudesta johtuen lautakuntaan on nimetty liikaa jäseniä entisen Laitilan-Pyhärannan kansanterveystyön kuntayhtymän kuntien osalta. Ongelmaa on ratkottu Laitilan ja Pyhärannan kahdenkeskisissä neuvotteluissa ja sovittu, että Laitilaan tulee koko vaalikaudeksi yksi varsinainen jäsen ja tälle varajäsen ja toinen paikka puolitetaan Laitilan ja Pyhärannan kesken siten, että jäsen on ensimmäiset kaksi vuotta Pyhärannassa ja varajäsen Laitilassa ja jälkimmäiset kaksi vuotta siten, että jäsen on Laitilassa ja varajäsen Pyhärannassa.

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Kaupunginhallitus ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että se valitsee jäsenet ja varajäsenet Uudenkaupungin ympäristöterveydenhuollon lautakuntaan edellä olevan mukaisesti jäljellä olevaksi toimikaudeksi.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Uudenkaupungin kaupunki (kv)

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.