Sivistysvaliokunta, kokous 16.12.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 104 Laitilan kyläkoulun järjestyssääntöjen hyväksyminen

LAIDno-2021-1219

Valmistelija

  • Noora Vesterinen, kyläkoulujen rehtori, noora.vesterinen@laitila.fi

Perustelut

Peruopetuslain mukaan (POL 29 §) koululla tulee olla järjestyssäännöt. Opetuksen järjestäjän tulee hyväksyä järjestyssäännöt tai antaa muut koulussa tai muussa opetuksen järjestämispaikassa sovellettavat järjestysmääräykset, joilla edistetään koulun sisäistä järjestystä, opiskelun esteetöntä sujumista sekä kouluyhteisön turvallisuutta ja viihtyisyyttä.

Laitilan kaupungin hallintosäännön 30 §:n mukaan valiokunta hyväksyy toimialansa tehtäväalueiden lakisääteiset suunnitelmat.

Ennen Laitilan kyläkoulujen yhdistymistä jokaisella kyläkoululla on ollut omat hyväksytyt järjestyssääntönsä. Koulujen yhdistymisen myötä myös järjestyssäännöt on yhdenmukaistettu. Laitilan kyläkoulun järjestyssäännöt on koostettu opettajien ja rehtorin toimesta eri koulutalojen järjestyssäännöistä. Jokaisessa luokassa on käyty sääntöjä läpi ja jokaisella koululuokalla on ollut mahdollisuus vaikuttaa sääntöihin. Oppilaiden ehdotuksesta sääntöihin onkin tehty pieniä muutoksia ja lisätty koulutalokohtaisia erillisiä sääntöjä. Säännöt ovat olleet Wilmassa huoltajien kommentoitavissa.  Huoltajat eivät ole esittäneet muutosehdotuksia sääntöihin.

Ehdotus

Esittelijä

  • Susanne Laaksonen, sivistysjohtaja, susanne.laaksonen@laitila.fi

Sivistysvaliokunta hyväksyy Laitilan kyläkoulun yhteiset järjestyssäännöt ja kumoaa samalla yksittäisten koulutalojen vanhat säännöt.

Päätös

Keskustelun aikana esittelijä teki muutetun päätösehdotuksen:

Sivistysvaliokunta päättää palauttaa Laitilan kyläkoulun järjestyssäännöt uudelleen valmisteluun. 

Muutettu päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Tiedoksi

Laitilan kyläkoulu

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.