Sivistysvaliokunta, kokous 16.12.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 101 Kulttuuritoiminnan v 2021 toiminnan tuki

LAIDno-2021-1252

Valmistelija

  • Piia Allen, kulttuuripäällikkö, piia.allen@laitila.fi

Perustelut

Kulttuuritoimen kustannuspaikalle 2323 on budjetoitu toiminnantukea 20 000 e. Kaupungin on näin ollen mahdollisuus tukea isoja hankkeita ja tapahtumia, jotka perustuvat pitkäjänteiseen valmisteluun ja toimintaan. Tämän vuoden toiminnantuesta on maksamatta Laitilan Kulttuurin Tuki ry:n tuki. Muut tältä menokohdalta maksettavat toiminnan tuet, eli Jazzkukko-festivaalin tuki ja Kinon tuki on käsitelty aikaisemmin tänä vuonna. 

Laitilan Kulttuurin Tuki -yhdistys jatkaa kalevalaiseen kansanperinteeseen pohjautuvaa esitystuotantoa. Yhdistys on tuottanut yhdessä kaupungin kulttuuritoimen kanssa neljä näytelmää ja kaksi elokuvaa (näytelmät: Kivellä soutajat 2014-2015, Louhen neito 2016, Sampo irti! 2017 ja Kullervon kirot 2019 sekä elokuvat Louhi, Pohjan noita 2018 sekä Talvikki 2021). Teatterituotannoissa on ollut  merkittävänä yhteistyökumppanina Vakka-Suomen kansalaisopisto ja turkulainen Tietoisuus osk. Esitykset on tuotettu eri taiteenalojen ammattilaisten johdolla ja esiintyjinä ovat olleet pääosin laitilalaiset teatteriharrastajat. Esityspaikkoina ovat olleet tilausravintola Louhenlinna ja elokuvateatteri Laitilan Kino. Esitysten taiteellista tasoa on kiitelty mm. Turun Sanomien arvioinneissa.

Yhdistys ylläpitää Poukan talon matkailuinfoa kaupungin tuella. Lisäksi viimeaikaisesta toiminnasta voidaan mainita Onneksi on ohra -kampanja sekä sotalapsi Atte Laineen elämänkertakirjan (kirj. Eija Eskola-Buri) kustantaminen. 

Laitilan Kulttuurin Tuki ry hakee 4000 e tuotantotukea Sotkan muna -nimisen kalevalaisen monitaide-esityksen tuottamiseen toiminnantukena.

Ehdotus

Esittelijä

  • Susanne Laaksonen, sivistysjohtaja, susanne.laaksonen@laitila.fi

Sivistysvaliokunta myöntää Laitilan Kulttuurin Tuki ry:lle toiminnantukea 4000 e. Tuki maksetaan kulttuuritoimen kustannuspaikalta 2323 toiminnantuki. 

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Laitilan Kulttuurin Tuki ry

Muutoksenhaku

Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Laitilan sivistysvaliokunnalle, osoite Keskuskatu 30, PL 25 23801 Laitila.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnanjäsen. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
 
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.