Sivistysvaliokunta, kokous 16.12.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 102 Uuden varhaiskasvatusryhmän perustaminen

LAIDno-2021-1241

Valmistelija

  • Taija Jalonen, varhaiskasvatusjohtaja, taija.jalonen@laitila.fi

Perustelut

Varhaiskasvatuspalveluiden tuottaminen on kaupungin lakisääteistä toimintaa. Varhaiskasvatukseen on tullut alkuvuoteen 14 hakemusta. Vapaita varhaiskasvatuspaikkoja on perhepäivähoidossa 3 kokopäiväistä ja 2 osapäiväistä. Itäkulman ryhmäperhepäivähoitokodissa on tällä henkilökuntamäärällä vielä 3 kokopäiväpaikkaa. Tämän vuoksi tulee perustaa uusi varhaiskasvatusryhmä. Nuorisotilojen siirtyessä vuoden vaihteen jälkeen Keulan tiloihin, perustettaisiin uusi varhaiskasvatusryhmä tammi-helmikuun vaihteessa nykyisiin nuorisotoimen tiloihin. 

Uuden ryhmän perustaminen vaatii 3-4 varhaiskasvatuksen työntekijän palkkaamista, riippuen mahdollisista lisähakemuksista. Työntekijöistä yhden on Valtioneuvoston asetuksen varhaiskasvatuksesta 1 §:n mukaan oltava varhaiskasvatuksen opettaja ja muiden varhaiskasvatuksen hoitajia. Uuden ryhmän tarve on näillä näkymin vain kesäkuun loppuun 2022 asti. Mahdollisen tarpeen jatkumiseen tulee varautua. Perustettavaan uuteen ryhmään on hankittava myös leluja ja pelejä. Kalusteita löytyy jonkin verran. 

Uuden ryhmän perustamiseen ei ole varattu rahaa vuoden 2022 talousarvioon, mutta talousarvioehdotuksen 2022 tekstiosiossa on kuitenkin mainittu valmius uuden ryhmän perustamiseen. Varhaiskasvatuksen vuoden 2022 taloutta seurataan puolen vuoden ajan ja mahdollista lisämäärärahaa haetaan, mikäli on tarve. 

Aluksi tullaan hakemaan täyttöluvat yhdelle varhaiskasvatuksen opettajalle ja kahdelle varhaiskasvatuksen hoitajalle.

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Susanne Laaksonen, sivistysjohtaja, susanne.laaksonen@laitila.fi

Sivistysvaliokunta merkitsee tiedoksi varhaiskasvatuksen tilanteen.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Varhaiskasvatusjohtajat Taija Jalonen ja Piipa Nivola

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.