Vakka-Suomen musiikkiopiston johtokunta, kokous 30.11.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 36 Vakka-Suomen musiikkiopiston päätoimisen tuntiopettajan valinta

LAIDno-2021-1126

Valmistelija

  • Jussi Kauranen, Vakka-Suomen musiikkiopiston rehtori, jussi.kauranen@laitila.fi

Perustelut

Laitilan kaupungin hallintosäännön 30 § mukaan Vakka-Suomen musiikkiopiston johtokunta valitsee henkilöstön toistaiseksi voimassa oleviin vakansseihin.

Musiikkiopiston päätoimisen tuntiopettajan viran (39800-01) hakuilmoitus on julkaistu TE-palvelun intersivuilla ja Kuntarekry.fi-sivuilla ajalla 28.9.2021-15.10.2021. Määräaikaan mennessä saapui kaksi hakemusta. Musiikkiopiston rehtori päätti 18.10.2021 (§ 134/2021) jatkaa hakuaikaa 29.10.2021 kello 12:00 asti, jotta hakijoita saadaan lisää. Yksi hakijoista peruutti hakemuksensa sähköposti-ilmoituksella 19.10.2021. Kaikki saapuneet hakemukset otettin huomioon rekrytointiprosessin edetessä. Lopulta hakemuksia oli käsiteltävänä yhteensä kaksi (2).

Musiikkiopiston päätoimisen tuntiopettajan viran kelpoisuusehto on asetuksen 986/1998 mukainen. Musiikkiopiston päätoimisen tuntiopettajan työtehtävään sisältyy opetettavina aineina pianonsoitto, vapaasäestys, ryhmäopetus ja säestys. Tarvittaessa tehtävään voidaan liittää myös muuta musiikkiopistossa annettavaa opetusta valitun osaamisen ja vahvuuksien mukaan. Hakuilmoituksessa edellytettiin vahvaa ammattiosaamista musiikkiopistossa opettamiseen, taiteen perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden tuntemusta, innostavuutta, yhteistyötaitoja ja kokemusta yhteistyöstä erilaisten toimijoiden kanssa.

Kelpoisuusehdot täyttävistä hakijoista on valittava se, jolla on perustuslain 125 § 2 momentin mukaiset yleiset nimitysperusteet (taito, kyky ja koeteltu kansalaistaito) huomioon ottaen parhaat edellytykset toimen menestykselliseen hoitamiseen. Haastatteluun, opetus- ja soittonäytteeseen kutsuttiin yksi hakija, joka täytti kelpoisuusvaatimukset. Haastelu toteutettiin 8.11.2021 ja siihen osallistuivat johtokunnan puheenjohtaja Teemu Arvonen ja musiikkiopiston rehtori Jussi Kauranen.

Musiikkiopiston päätoimisen tuntiopettajan palkka- ja palvelussuhteen ehdot ovat Kunnallisen opetushenkilöstön virka- ja työehtosopimuksen mukaiset. Tehtävässä noudatetaan kuuden (6) kuukauden koeaikaa. Valitun on ennen viran vastaanottamista toimitettava hyväksytty lääkärintodistus terveydentilastaan sekä esitettävä nähtäväksi rikosrekisterilain (770/1993) 6 §:n 2 momentissa tarkoitettu rikostaustaote.

 

 

Päätöksenteon peruste:

Laitilan kaupungin hallintosääntö 30 §

Ehdotus

Esittelijä

  • Jussi Kauranen, Vakka-Suomen musiikkiopiston rehtori, jussi.kauranen@laitila.fi

Johtokunta päättää valita musiikkiopiston päätoimisen tuntiopettajan virkaan (39800-01) musiikkipedagogi AMK Laura Tommolan. Virka täytetään 1.1.2022 alkaen toistaiseksi. Viran palkka- ja palvelussuhteen ehdot ovat Kunnallisen opetushenkilöstön virka- ja työehtosopimuksen mukaiset. Virassa noudatetaan kuuden (6) kuukauden koeaikaa. Valitun on ennen viran vastaanottamista toimitettava hyväksytty lääkärintodistus terveydentilastaan sekä esitettävä nähtäväksi rikosrekisterilain (770/1993) 6 §:n 2 momentissa tarkoitettu rikostaustaote 30 päivän kuluessa valitsemispäätöksen tiedoksisaannista.

Ehdollisen valintapäätöksen vahvistaa musiikkiopiston rehtori Laitilan kaupungin hallintosäännön 50 § perusteella.

Päätös

Ehdotuksen mukaan.

Tiedoksi

Hakijat

Muutoksenhaku

Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Vakka-Suomen Musiikkiopiston johtokunnalle, osoite Keskuskatu 30, PL 25 23801 Laitila.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnanjäsen. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.