Vakka-Suomen musiikkiopiston johtokunta, kokous 30.11.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 39 Vakka-Suomen musiikkiopiston tulojäämien poistaminen kirjanpidosta

LAIDno-2021-1129

Valmistelija

  • Jussi Kauranen, Vakka-Suomen musiikkiopiston rehtori, jussi.kauranen@laitila.fi

Perustelut

Vakka-Suomen musiikkiopistolle on vuosien 2014-2019 aikana kertynyt lukukausimaksusaatavia eri opiskelijoilta, jotka ovat jättäneet kurssimaksujaan eri syistä maksamatta. Maksamattomia lukukausimaksujen perintä on ulkoistettu Sarastia kuntaperinnälle. Maksamattomien lukukausimaksujen yhteissumma vuosilta 2014-2019 on yhteensä 5.560,77 €.

Tilannetta eri opiskelijoiden lukukausimaksujen maksamisen suhteen seurataan Vakka-Suomen musiikkiopiston hallinnon toimesta säännöllisesti. Määrätyin väliajoin on kuitenkin tarpeen poistaa Laitilan kaupungin kirjanpidosta luottotappioina sellaiset saatavat, joita ei lähes varmuudella tulla saamaan. Saamisten poistot kirjataan tehtäväalueen menoksi (luottotappioksi). Maksujen perimistä jatketaan, mutta kaupungin kirjanpidosta avoimet laskut on tarkoituksenmukaista poistaa. Saamisten poistojen kirjaaminen edellyttää johtokunnan päätöstä.

 

 

 

Päätöksenteon peruste:

Laitilan kaupungin hallintosääntö 30 §

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Jussi Kauranen, Vakka-Suomen musiikkiopiston rehtori, jussi.kauranen@laitila.fi

Johtokunta hyväksyy vuosilta 2014-2019 Vakka-Suomen musiikkiopiston lukukausimaksujen osalta luottotappioksi yhteensä 5.560,77 €:n saatavat, jotka kirjataan vuoden 2021 menoiksi.

Päätös

Ehdotuksen mukaan.

Tiedoksi

Laitilan kaupungin taloustoimi

Muutoksenhaku

Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Vakka-Suomen Musiikkiopiston johtokunnalle, osoite Keskuskatu 30, PL 25 23801 Laitila.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnanjäsen. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.