Kaupunginhallitus, kokous 22.11.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 366 Liittyminen Hanselin Tietokoneet 2021-2025 -puitesopimukseen

LAIDno-2021-1149

Valmistelija

  • Marika Silvennoinen, Talousjohtaja, marika.silvennoinen@laitila.fi

Perustelut

Valtio, kunnat, korkeakoulut ja seurakunnat tekevät julkisia hankintoja hankkiessaan tavaroita ja palveluita oman organisaationsa ulkopuolelta. Julkisten hankintojen tekemistä ohjaa hankintalaki. Julkisia hankintoja voidaan tehdä yhteishankintoina. Liittymällä yhteishankintoihin (käytännössä puitejärjestelyihin tai dynaamisiin hankintajärjestelmiin) voidaan tehdä hankintoja ilman omaa kilpailutusta. 

Yhteishankintoja kannattaa tehdä silloin, kun tuotteiden ja palveluiden ostomäärät ovat suuria. Tyypillisiä yhteishankintoja ovat esimerkiksi IT-laitteet, asiantuntijapalvelut, matkapuhelimet ja työterveyshuollon palvelut.

Puitejärjestely on valmiiksi kilpailutettu sopimuskokonaisuus, jossa sovitaan hankinnan kohde, hinnat sekä osapuolten vastuut ja velvoitteet. 

Hansel Oy tarjoaa mahdollisuutta liittyä Tietokoneet 2021-2025 (DPS) yhteishankintaan.

DPS:ssä on kaksi erillistä luokkaa, joiden käyttämisestä kaupunki voi päättää minikisakohtaisesti:

Hankinnan kohteena muun muassa:

"Usean laitetyypin tuotemerkkien tietokoneet: samaa tuotemerkkiä olevat tabletit, kannettavat, pöytäkoneet, tehotyöasemat ja näytöt sekä lisälaitteet ja lisätarvikkeet palveluineen. Tämä luokka on tarkoitettu asiakkaille, jotka ovat hankkimassa useampaa eri laitetyyppiä. Asiakkaalle saattaa olla operatiivisesti tehokkaampaa se, että hankittavat eri laitetyyppien laitteet ovat samaa tuotemerkkiä (mm. ajurit, tilaus- & huoltoprosessit). Lisäksi saman tuotemerkin laitteiden yhteensopivuus keskenään on varmempaa."

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Kaupunginhallitus päättää, että Laitilan kaupunki antaa sitoumuksen liittymisestä Tietokoneet 2021-2025 (DPS) yhteishankintaan.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Merkittiin pöytäkirjaan, että asiantuntijana läsnä asian käsittelyn ajan oli talousjohtaja Marika Silvennoinen.

Tiedoksi

Tietohallintopäällikkö Sami Suominen

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.