Kaupunginhallitus, kokous 22.11.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 370 Joidenkin tehtäväaluevastaavien vakanssien muuttaminen viroiksi

LAIDno-2021-1159

Valmistelija

  • Heli Kiertokari-Laitinen, hallintojohtaja, heli.kiertokari@laitila.fi

Perustelut

Tehtävät, joissa käytetään osaksikin julkista valtaa, hoidetaan virkasuhteessa eli niitä varten on perustettava virka. Muunlaisia tehtäviä tekevä henkilöstö palkataan työsuhteeseen.

Julkinen valta on julkisyhteisöjen luonnollisiin ja oikeushenkilöihin kohdistamaa vallankäyttöä. Julkiselle vallalle on ominaista, että se on luonteeltaan yksipuolista: valtaa käyttävällä on oikeus tehdä lainvoimainen oikeustoimi ilman toisen osapuolen suostumusta. Julkisen vallan käyttö tarkoittaa sitä, että työhön kuuluu hallintoa, joka kohdistuu ihmisten oikeusasemaan. Kyse voi olla etujen suomisesta, oikeuksien perustamisesta, velvoittamisesta tai pakottamisesta.

Laitilan kaupungin hallintosäännön mukaan tehtäväaluevastaavat käyttävät julkista valtaa. Hallintosäännön 31 ja 33 § mukaan tehtäväaluevastaavat ja toimintayksiköiden esimiehet päättävät:

  1. asian periaatteellisen ja taloudellisen merkityksen ollessa vähäinen, kaupungin esitykset tai lausunnot antaa se kaupungin viranomainen, jonka tehtäviin asia kuuluu.
  2. hankinnoista hankintaohjeen/toimielimen vahvistamissa rajoissa,
  3. niistä asioista, jotka toimielin toimivaltansa nojalla on siirtänyt viranhaltijan päätettäväksi,
  4. ehdollisesti suoritetun virkavaalin vahvistamisesta, mikäli lääkärintodistus on varaukseton,
  • valitsee tehtäväalueensa henkilöstön ja nimeää näiden sijaiset lukuun ottamatta toimintayksiköiden esimiehiä ja toimintayksiköiden henkilöstöä
  • hyväksyy tehtäväalueensa palvelusetelituottajat sekä tarvittaessa peruu ko. hyväksynnän
  • valmistelee tehtäväalueen talousarvioehdotuksen
  • vastaa tehtäväalueen asioiden valmistelusta toimialajohtajalle/valiokunnalle
  • päättää johtamansa toimialueen yksiköiden ja muiden tilojen tilapäisistä aukioloaikojen muutoksista

Sosiaali- ja terveystoimessa tehtäväaluevastaavilla on virat. Sivistystoimessa nuorisopäällikkö, teknisessä toimessa rakennusinsinööri ja hallintotoimessa Kaukolankodin ruokapalveluesimies ovat toimessa.  Ko. tehtäviä varten tulee perustaa virat.

Vakanssimuutokset edellyttävät yhteistoimintamenettelyä ko. toimien haltijoiden kanssa. Avoimiksi tulevat virat on julistettava julkiseen hakuun. Nykyiset ko. toimia hoitavat ovat hoitaneet tehtäviään erinomaisesti, joten heidän mahdollisuutensa tulla valituiksi perustettaviin virkoihin ovat erinomaiset. Virkavalinnat tekee ao. toimialajohtaja. Kun mainitut virat on täytetty, lakkautetaan ko. toimet.

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Kaupunginhallitus päättää perustaa keittiöpäällikön, nuorisopäällikön ja  kiinteistöpäällikön virat 1.1.2022 alkaen ja myöntää em. viroille täyttöluvat. Edelleen kaupunginhallitus päättää  lakkauttaa nuorisopäällikön, ruokapalveluesimiehen ja rakennusinsinöörin toimet, kun vastaavat virat on täytetty ja käynnistää yhteistoimintamenettelyn niiden toimenhaltijoiden kanssa, joita em. toimien lakkauttaminen koskee.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

ruokapalveluesimies, rakennusinsinööri, nuorisopäällikkö

Muutoksenhaku

Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Laitilan kaupunginhallitukselle, osoite Keskuskatu 30, PL 25 23801 Laitila.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnanjäsen. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
 
Kaavan tai rakennusjärjestyksen hyväksymistä koskevasta päätöksestä kunnan jäsenen ja muiden katsotaan saaneen tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.