Vakka-Suomen kansalaisopiston johtokunta, kokous 22.9.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 34 Vakka-Suomen kansalaisopiston vuoden 2022 talousarvioehdotus ja vuosien 2023-2024 taloussuunnitelma

LAIDno-2021-847

Valmistelija

  • Tomi Kangas, Vakka-Suomen kansalaisopiston rehtori, tomi.kangas@vakkaopisto.fi

Perustelut

Laitilan kaupunginhallitus on hyväksynyt Laitilan kaupungin vuoden 2022 talousarvion ja taloussuunnitelman 2023-2024 kehykset ja laadintaperiaatteet kokouksessaan 28.6.2021 (§ 238).

Vakka-Suomen kansalaisopiston talousarvio rakentuu kunkin kuuden osakaskunnan ilmoittamiin vuosittaisiin maksuosuuksiin. Vuodeksi 2022 Uusikaupunki on ilmoittanut hankkivansa kansalaisopistopalveluita Vakka-Suomen kansalaisopistolta 250 000 eurolla, Pyhärannan kunta 32 500 eurolla, Taivassalon kunta 29 000 eurolla, Kustavin kunta 23 000 eurolla ja Vehmaan kunta 25 000 eurolla. Vuoden 2022 talousarvioesitys on laadittu näiden määrärahavarausten pohjalta. Edellä mainitut summat ovat ns. netto-osuuksia, eli niissä ovat mukana sekä menot että tulot (tulot sisältävät myös kunkin osakaskunnan arvioidun valtionosuuden). Laitilan kaupungin nettomaksuosuudeksi muodostuu kaupungin asettaman kehyksen ja arvioidun valtionosuuden perusteella 229 041 euroa.

Vakka-Suomen kansalaisopiston koko valtionosuus tulee Laitilan kaupungille, mutta valtionosuudet eivät suoraan näy kansalaisopiston talousarvion käyttötalousosassa. Näin ollen Vakka-opiston talousarvion loppusumma Laitilan kirjanpidossa on sama kuin kansalaisopistolle tuleva valtionosuus lisättynä Laitilan kaupungin maksuosuudella kansalaisopistotoimintaan. Kunkin osakaskunnan laskennallinen valtionosuus hyvitetään ko. osakaskunnalle kalenterivuoden aikana toteutuneiden opetustuntimäärien suhteessa.

Muut osakaskunnat ovat pitäneet maksuosuutensa ennallaan, Uudenkaupungin kaupunki on nostanut omaa maksuosuuttaan 8 000 eurolla (verrattuna kuluvaan vuoteen eli vuoteen 2021).

Vakka-Suomen kansalaisopiston vuoden 2022 talousarvioesitys on laadittu neton eli toimintakatteen osalta Laitilan kaupunginhallituksen päättämän kehyksen mukaisesti. Tuloja on arvioitu saatavan hieman kaupunginhallituksen antamaa raamia vähemmän (yht. n. 40 515 eur), mistä syystä myös menot ovat talousarvioehdotuksessa ennakoitu tulokertymän verran eli saman 40 515 eur kehystä pienemmäksi. Tämän asian taustalla on kahden suurehkon kehittämishankkeen jaksotus eli niiden tulot ja menot on arvoitu mahdollisimman tarkasti vuosikohtaisesti. Tilanne on käyty läpi Laitilan talousjohtaja Marika Silvennoisen ja controller Roosa Ahon kanssa.

Koko Vakka-Suomen kansalaisopiston talousarvioehdotus on seuraava (nämä luvut ovat ns. bruttolukuja eli ne sisältävät myös sisäiset ja kustannuslaskennalliset erät):

Menot            1 453 736 euroa

Tulot                 665 700 euroa

Netto                788 036 euroa

Talousarvioehdotuksen numeerinen osa sekä toiminnalliset tavoitteet ja strategiset päämäärät ovat esityslistan liitteenä.

 

Päätöksenton peruste:

Laitilan kaupungin hallintosääntö 30 §

Laitilan kaupunginhallituksen päätös 28.6.2021, 238 §

Ehdotus

Esittelijä

  • Tomi Kangas, Vakka-Suomen kansalaisopiston rehtori, tomi.kangas@vakkaopisto.fi

Johtokunta hyväksyy omalta osaltaan Vakka-Suomen kansalais­opiston vuoden 2022 talousarvioehdotuksen.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Vakka-Suomen kansalaisopiston johtokunnalle, osoite Keskuskatu 30, PL 25 23801 Laitila.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnanjäsen. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
 
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.