Kaupunginhallitus, kokous 10.5.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 177 LISÄPYKÄLÄ: Perhevalmentajan toimen lakkauttaminen ja sosiaaliohjaajan viran perustaminen sekä ko. viran täyttölupapyyntö (lisäpykälä)

LAIDno-2020-200

Valmistelija

  • Johanna Ahokas, sosiaali- ja terveysjohtaja, johanna.ahokas@laitila.fi

Perustelut

Laitilan kaupungin Perhepalveluissa on yksi perhevalmentajan toimi. Tällä hetkellä perhevalmentaja valmistelee tehtäviä sosiaalityöntekijöille, koska sosiaalihuollon palveluprosessin vaiheista etenkin palvelutarpeen arviointi ja palvelun järjestäminen (päätökset sosiaalipalveluista) ovat selkeästi julkisen vallan käyttöä, jolloin päätöksen tekijän tulee olla virkasuhteessa. 

Perhepalveluiden osalta sosiaaliohjaus on sosiaalihuoltolain (1301/2014) mukainen palvelu, jonka sisältö on määritelty laissa. Oikeus saada sosiaaliohjausta perustuu palvelutarpeen arvioinnissa todettuun sosiaalihuoltolain 11 §:ssä säädettyyn tuen tarpeeseen. Sosiaaliohjauksen järjestämisestä pitää tehdä sosiaalihuoltolain 45 §:n mukainen päätös. Päätöksen myöntämisen edellytysten arviointi edellyttää virkavastuuta, koska kysymyksessä on yksilön perustuslain (731/1999) 19 §:n nojalla turvattu oikeus riittävään sosiaalihuoltoon.

Perhevalmentajan tehtävä on tärkeä osa Perhepalveluiden kokonaisuutta eikä vakanssista ole mahdollista luopua asiakastyön turvaamisen varmistamiseksi.

Koska Laitilan kaupungin hallintosäännön § 45 viran perustamisesta ja virkanimikkeen muuttamisesta päättää kaupunginhallitus, asia on valmisteltu käsiteltäväksi. Tarkoituksena on pyytää kaupunginhallitusta perustamaan uuden sosiaaliohjaajan viran ja myöntämään siihen täyttöluvan. Hallintosäännön 52 §:n mukaan avoimien toistaiseksi voimassa olevien vakanssien täyttölupa tulee pyytää kaupunginhallitukselta. Viran täytön myötä lakkautetaan nykyinen perhevalmentajan toimi. Tällä menettelyllä turvataan Perhepalvelujen sujuva ja lain mukainen toiminta. 

Yt-menettely koskien perhevalmentajan tehtäviä on käynnistetty 15.2.2021. Perhevalmentajalle on tarjottu Perhepalveluissa avoinna olevaa ammatillisen tukihenkilön tehtävää mikäli kaupunginhallitus päättää asiasta ehdotuksen mukaisesti.

Palkkakustannukset on varattu vuoden 2021 talousarvioon. 

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Kaupunginhallitus päättää perustaa sosiaaliohjaajan viran ja myöntää täyttöluvan ko. virkaan toistaiseksi voimassa olevana.

Lisäksi kaupunginhallitus päättää lakkauttaa em. viran täytön myötä nykyisen perhevalmentajan toimen. 

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Merkittiin pöytäkirjaan, että asiantuntijana läsnä asian käsittelyn ajan oli sosiaali- ja terveysjohtaja Johanna Ahokas.

Tiedoksi

johtava sosiaalityöntekijä Sanna Erholm, perhevalmentaja Hanna Aalto

Muutoksenhaku

Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Laitilan kaupunginhallitukselle, osoite Keskuskatu 30, PL 25 23801 Laitila.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnanjäsen. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
 
Kaavan tai rakennusjärjestyksen hyväksymistä koskevasta päätöksestä kunnan jäsenen ja muiden katsotaan saaneen tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.