Kaupunginhallitus, kokous 10.5.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 171 Työterveyspalvelujen kilpailutus

LAIDno-2021-458

Valmistelija

  • Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi
  • Tarja Saarela, Tietopalvelu- ja työhyvinvointipäällikkö, tarja.saarela@laitila.fi

Perustelut

Laitilan kaupungin työterveyspalvelut on tuottanut 1.9.2018 alkaen Laitilan Terveyskoti Oy (aputoiminimi Laitilan Työterveys), jonka omistavat Laitilan kaupunki ja Vanhaintuki ry. Tätä aikaisemmin työterveyshuollon palvelut olivat kaupungin omaa toimintaa.

Kaupunginhallitus on tehnyt 16.12.2019 päätöksen aloittaa työterveyspalvelun kilpailutus vuosille 2021-2022 ja hyödyntää kilpailutuksen valmistelussa asiantuntijana KPMG Oy:tä. Kilpailutusta on valmisteltu KPMG OY:n asiantuntijoiden kanssa. Markkinavuoropuhelun ensimmäinen kierros käytiin 26.-27.11.2020 ja toinen kierros käytiin 22.1.2021 ja 5.2.2021.

Tässä tarjouskilpailussa työterveyspalveluilla tarkoitetaan kansanterveyslaissa (66/1972, työterveyshuoltolaissa (1383/2001) ja hyvän työterveyshuoltokäytännön periaatteista, työterveyshuollon sisällöstä sekä ammattihenkilöiden ja asiantuntijoiden koulutuksesta annetussa valtioneuvoston asetuksessa (708/2013) sekä muualla lainsäädännössä tarkoitettuja työterveyspalveluita. Tarjouskilpailutuksessa haetaan Laitilan kaupungin ja sen tiettyjen konserniyhtiöiden henkilökunnalle (on oikeus, mutta ei velvollisuutta liittyä hankinnan piiriin) sekä kaupungin terveydenhuoltolain (30.12.2010/1326) 18 §:n mukaisen järjestämisvastuun piirissä olevien yritysten kokonaisvastuullista työterveyspalveluiden palveluntuottajaa. Järjestämisvastuun piirissä olevilla yhtiöillä on oikeus, mutta ei velvollisuutta liittyä hankinnan piiriin työterveyspalveluiden käyttäjäksi. Hintaliitteessä hinnoitellut palvelut koskevat myös kaupungin konserniyhtiöitä sekä järjestämisvastuun piirissä olevia yrityksiä. Sopimuksen ehtoja ei sovelleta palveluntuottajan ja järjestämisvastuun alaisten yritysten välillä, lukuunottamatta hintaliiteellä ilmoitettuja hintoja, joista on sovittu sopimuksen kohdassa 8. Muista sopimusehdoista yritykset sopivat erikseen palveluntuottajan kanssa.

Laitilan kaupunki pyrkii työterveyspalveluiden kilpailuttamisessa siihen, että valittu palveluntarjoaja ryhtyisi tuottamaan lakisääteisiä ennaltaehkäiseviä työterveyshuoltopalveluja (KELA korvausluokka I) ja työterveyspainotteisia sairaanhoitopalveluja (KELA korvausluokka II) kokonaisuudessaan 1.1.2022 alkaen.

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Kaupunginhallitus hyväksyy työterveyspalveluiden kilpailutuksen tarjouspyynnön liitteineen.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Merkittiin pöytäkirjaan, että asiantuntijoina asian käsittelyn aikana olivat  KPMG Oy:n Pirkka Saarinen sekä tietopalvelu- ja työhyvinvointipäällikkö Tarja Saarela.

Edelleen merkittiin pöytäkirjaan, että pöytäkirja tarkastettiin tämän asian osalta kokouksessa.

Esteellisyys

  • Kaupunginhallituksen jäsenet Hanna Lahtonen ja Riikka Saarela olivat Laitilan Terveyskoti Oy:n hallituksen jäseninä esteellisiä käsittelemään ko. asiaa ja he poistuivat kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.