Kaupunginhallitus, kokous 10.5.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 175 Ennakkokäsityspyyntö Länsirannikon Koulutus Oy WinNova, Suojantie 2

LAIDno-2021-456

Valmistelija

  • Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Perustelut

Länsirannikon Koulutus Oy WinNova (myöhemmin WinNova) pyytää omistajiltaan ennakkokäsitystä koskien Suojantie 2C-rakennuksen saneerausta ja Kiikartorni-nimisen ruokalarakennuksen tilalle rakennettavaa uutta ruokalaa. Samassa yhteydessä Kiikartorni purettaisiin.

WinNovan Rauman oppimisympäristöt koostuvat Satamakatu 19:ssä, Suojantie 2:ssa ja Steniuksenkatu 8:ssa sijaitsevista toimipisteistä.

Suojantie 2:n A-, B- ja D-rakennukset on saneerattu viime vuosina ja ne ovat hyvässä kunnossa. Opiskelija-asuntolarakennus on parhaillaan saneerattavana, ja urakka valmistuu kuluvan vuoden kesällä. Nyt pyydettävä kaupungin ennakkokäsitys koskee Suojantie 2C-rakennuksen saneerausta ja Kiikartorni-nimisen ruokalarakennuksen tilalle rakennettavaa uutta ruokalaa.

Tarkemmat perustelut ovat ennakkokäsityspyynnössä (viiteaineisto).

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Laitilan kaupunginhallitus toteaa seuraavaa koskien Länsirannikon Koulutus Oy WinNovan Suojantie 2C-rakennuksen saneerausta ja Kiikartorni-nimisen ruokalarakennuksen tilalle rakennettavaa uutta ruokalaa:

1. Ammatillisen koulutuksen järjestäminen ajanmukaisissa, viihtyisissä ja turvallisissa oppimisympäristöissä on tärkeää.

2. Taloudelliselta kannalta arvioituna perusteet saneeraus- ja uudisrakentamishankkeelle ovat perustellut.

Laitilan kaupunki hyväksyy Suojantie 2C-rakennuksen saneeraus- ja Kiikartorni-nimisen ruokalarakennuksen tilalle rakennettavan ruokalan uudishankkeen käynnistämisen ja rahoituksen toteutuksen liitteessä esitetyllä tavalla.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Länsirannikon Koulutus Oy WinNova

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.