Kaupunginhallitus, kokous 29.3.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 119 Laitilan kaupungin vuoden 2020 tilinpäätöksen hyväksyminen

LAIDno-2021-317

Valmistelija

  • Marika Silvennoinen, Talousjohtaja, marika.silvennoinen@laitila.fi

Perustelut

Kuntalain 113 §:n mukaan kunnanhallituksen on laadittava tilikaudelta tilinpäätös tilikautta seuraavan vuoden maaliskuun loppuun mennessä ja annettava se tilintarkastajien tarkastettavaksi. Tilintarkastajien on tarkastettava tilinpäätös toukokuun loppuun mennessä. Kunnanhallituksen on saatettava tilinpäätös tilintarkastuksen jälkeen valtuuston käsiteltäväksi. Valtuuston on käsiteltävä tilinpäätös kesäkuun loppuun mennessä.

Tilinpäätökseen kuuluvat tuloslaskelma, tase, rahoituslaskelma ja niiden liitetiedot sekä talousarvion toteutumisvertailu ja toimintakertomus. Lisäksi tilinpäätökseen tulee sisällyttää konsernituloslaskelma, konsernitase, konsernirahoituslaskelma ja niiden liitetiedot.

Tilinpäätöksen käsittelyjärjestys on Kuntaliiton suosituksen mukaan seuraava:

1. Kaupunginhallitus valmistelee tilinpäätöksen siihen liittyvine asiakirjoineen, allekirjoittaa tilinpäätöksen sekä saattaa sen tilintarkastajalle tarkastettavaksi ja aikanaan kunnanvaltuuston käsiteltäväksi.

2. Tilintarkastaja luovuttaa tarkastuslautakunnalle valtuustolle osoittamansa tarkastuskertomuksen. Kertomukseen sisältyy lausunto siitä, voidaanko tilinpäätös hyväksyä ja tilivelvollisille myöntää vastuuvapaus.

3. Jos tilintarkastuskertomus sisältää tilimuistutuksen, tarkastuslautakunta hankkii asianomaisten selitykset sekä kunnanhallituksen lausunnon.

4. Tarkastuslautakunta jättää tilinpäätöksen tilintarkastuskertomuksineen valtuuston käsiteltäväksi ja antaa arvionsa tehdyistä muistutuksista, niihin annetuista selityksistä ja kaupunginhallituksen lausunnosta sekä tekee esityksen siitä, voidaanko tilinpäätös hyväksyä ja tilivelvollisille myöntää vastuuvapaus. Edellä todettu käsittelyjärjestys perustuu siihen, että tarkastuslautakunnan laatima arviointikertomus käsitellään omana pykälänään.

Yhteenveto vuoden 2020 tilinpäätöksestä

Yhteenvetoa vuoden 2020 tilinpäätöksestä ei ole tässä vaiheessa mahdollista toimittaa, sillä tilinpäätöksen laatiminen on viivästynyt Laitilan kaupungista riippumattomista syistä. Vuoden 2020 tilinpäätöksen laadinta on hankittu ostopalveluna Sarastialta. Tilinpäätös ei todennäköisesti tule valmistumaan kuntalain 113 §:n määräämässä ajassa.

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Kaupunginhallitus hyväksyy ja allekirjoittaa vuoden 2020 tilinpäätöksen ja jättää sen tilintarkastajan tarkastettavaksi, mikäli tilinpäätös ehtii valmistua hallituksen kokoukseen mennessä.

Tilikauden tuloksen käsittelystä kaupunginhallitus esittää seuraavaa:

- teknisiä korjauksia tilinpäätökseen voidaan tehdä vielä ennen sen jättämistä tilintarkastajalle 

Kaupunginhallitus saattaa tilinpäätöksen tarkastuslautakunnan valmistelun jälkeen edelleen valtuuston käsiteltäväksi.

Päätös

Asian käsittelyn aikana esittelijä poisti asian esityslistalta. Tilinpäätöstä ei voida käsitellä, koska Sarastialta ei ole saatu riittäviä tilinpäätöstietoja päätöksentekoa varten.

Merkittiin pöytäkirjaan, että paikalla asiantuntijana tämän asian käsittelyn aikana oli talousjohtaja Silvennoinen.


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.