Kaupunginhallitus, kokous 15.2.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 69 Laitilan kaupungin etätyöohje ja etätyösopimus

LAIDno-2021-85

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Heli Kiertokari-Laitinen, hallintojohtaja, heli.kiertokari@laitila.fi

Perustelut

Etätyö on tapa järjestää ja tehdä työ tietotekniikkaa hyväksikäyttäen niin, että työ, joka voitaisiin tehdä työnantajan tiloissa, tehdään niiden ulkopuolella, esim. työntekijän kotona tai muussa työnantajan kanssa sovitussa paikassa. Etätyötä tehdään työ- tai virkasuhteessa ja siihen sovelletaan virka- ja työsuhdelainsäädännön säännöksiä sekä virka- ja työehtosopimusten määräyksiä kuten vastaavaan työnantajan tiloissa tehtävään työhön.

Työterveyslaitoksen ja Työturvallisuuskeskuksen mukaan etätyön mahdollistamisella on monia myönteisiä vaikutuksia. Etätyön on todettu parantavan työhyvinvointia ja vähentävän sairauspoissaoloja. Vastuun antaminen ja luottamuksen osoittaminen vahvistavat työntekijän sitoutumista työhön. Etätyö lisää työn tuottavuutta etenkin huolellista keskittymistä vaativissa tehtävissä. Työnantajien välisessä kilpailussa se on myös rekrytointivaltti ja sen on osoitettu myös olevan työntekijöiden pitovoimatekijä. Etätyö mahdollistaa työn ja muun elämän yhteensovittamista, mikä on tärkeä osa ikäjohtamista. Laitilan kaupunki on myös HINKU-kuntana sitoutunut hiilijalanjälkeä pienentäviin tekoihin, jota etätyön myötä edesautetaan työmatka-autoilun vähentyessä.

Koronaepidemia on lisännyt etätyön tekemistä niissä tehtävissä, joissa se on mahdollista. Tavoitteena on, että etätyötä tehdään myös epidemiatilanteen jälkeen, kun siitä on esimiehen ja työntekijän kesken sovittu ja se on tarkoituksenmukaista ja mahdollista.

Hallintotoimessa on valmisteltu Laitilan kaupungin  etätyöohje ja etätyösopimus. Johtoryhmä on käsitellyt ehdotuksia kokouksessaan 18.1.2021. Etätyöohje -sopimus ovat esityslistan liitteenä.

Ehdotus

Yhteistyötoimikunta esittää kaupunginhallitukselle, että etätyöohje ja etätyösopimus hyväksytään liitteen mukaisina. Etätyöohje tulee voimaan kaupunginhallituksen päätöksen jälkeen.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Valmistelija

  • Heli Kiertokari-Laitinen, hallintojohtaja, heli.kiertokari@laitila.fi

Perustelut

-

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Kaupunginhallitus hyväksyy yhteistyötoimikunnan ehdotuksen mukaisesti etätyöohjeen ja etätyösopimuksen. Etätyöohje tulee voimaan 16.2.2021.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Kaupungin henkilöstö

Muutoksenhaku

Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Laitilan kaupunginhallitukselle, osoite Keskuskatu 30, PL 25 23801 Laitila.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnanjäsen. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
 
Kaavan tai rakennusjärjestyksen hyväksymistä koskevasta päätöksestä kunnan jäsenen ja muiden katsotaan saaneen tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.