Kaupunginhallitus, kokous 15.2.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 63 Lausuntopyyntö luonnoksesta hallituksen esitykseksi laeiksi työllisyyden edistämisen kuntakokeilusta annetun lain ja eräiden muiden lakien muuttamisesta

LAIDno-2021-54

Valmistelija

  • Anitta Keskitalo, sosiaalipalveluohjaaja-johtaja, anitta.keskitalo@laitila.fi

Perustelut

Työ- ja elinkeinoministeriö (TEM) pyytää lausuntoja hallituksen esitysluonnoksesta, jolla ehdotetaan muutettavaksi työllisyyden edistämisen kuntakokeilusta annettua lakia (1269/2020), julkisesta työvoima- ja yrityspalvelusta annettua lakia (916/2012), työttömyysturvalakia (1290/2002) ja työllistymistä edistävästä monialaisesta yhteispalvelusta annettua lakia (1369/2014). Lausuntoja pyydetään 26.2.2021 mennessä.

Työllisyyden edistämisen kuntakokeilut käynnistyvät 1.3.2021. Eduskunta edellytti kuntakokeilulain hyväksymisen yhteydessä, että hallitus valmistelee säännökset, jotka mahdollistavat asiakkaan siirtämisen kokeilukunnasta työ- ja elinkeinotoimistoon perustellusta syystä. Lisäksi eduskunta edellytti, että hallitus valmistelee säännökset työttömyysturvatehtävien laajemmaksi siirtämiseksi työ- ja elinkeinotoimistoilta kokeilukunnille. Esitysehdotuksessa ehdotetaan näiden muutosten toteuttamista työllisyyden edistämisen kuntakokeilusta annettuun lakiin.
 
Kuntakokeilulain eduskuntakäsittelyn aikana ja jälkeen on ilmennyt myös eräitä muita muutostarpeita, jotka on otettu huomioon esitysluonnoksessa. Muutosehdotukset koskevat muun muassa harkinnanvaraisen kulukorvauksen muutoksenhakua, kokeilualueen kuntien kuntayhtymän virkamiehen URA-asiakastietojärjestelmää koskevaa käyttöoikeutta ja monialaisen yhteispalvelun asiakasrekisterin (TYPPI-rekisteri) käyttöoikeutta.

Lausunto pyydetään antamaan vastaamalla lausuntopalvelu.fi:ssä julkaistuun lausuntopyyntöön 26.2.2021 mennessä.

Ehdotus

Esittelijä

  • Lauri Kattelus, Kaupunginjohtaja, lauri.kattelus@laitila.fi

Kaupunginhallitus päättää antaa asiasta liitteen mukaisen lausunnon. 

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Merkittiin pöytäkirjaan, että asiantuntijana läsnä tämän asian käsittelyn ajan oli sosiaali- ja terveysjohtaja Johanna Ahokas.

Tiedoksi

sosiaali- ja terveysjohtaja, johtaja-sosiaalipalveluohjaaja

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei saa kuntalain 136 §:n mukaan tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.