Sivistysvaliokunta, kokous 24.9.2024

§ 86 Laitilan kaupungin järjestämät uimakoulut

LAIDno-2024-686

Valmistelija

  • Emilia Andersson, vapaa-aikapäällikkö, emilia.andersson@laitila.fi

Perustelut

Laitilan uimahallipalveluiden järjestäminen on siirtynyt kaupungin omaksi toiminnaksi kesällä 2024 lähtien. Laitilan kaupunki aikoo järjestää itse lasten ja aikuisten uimakoulut Laitilan uimahallissa. Lasten uimakouluja on tarkoitus järjestää lasten syyslomien, talvilomien ja kesälomien aikana. Uimakoulu kestää 1h-1h 30min sisältäen puku- ja pesuhuone ajat sekä uinninopetuksen. Uimakouluun tulevan lapsen täytyy olla täyttänyt vähintään 5 vuotta. Alle 18-vuotiaiden vammaisten ja invalidien sekä aikuisten uimakouluja järjestetään säännöllisesti tarve ja kysyntä huomioiden. Näiden ryhmien uimakoulu alkaa ja päättyy allasosastolla kestäen noin 30 min. Avustajaa tarvitsevalla täytyy olla oma avustaja mukana.

Hallintosäännön § 33 k. 5 mukaan valiokunta päättää toimialansa perittävistä maksuista, taksoista ja niiden perusteista kuten hallintosäännössä tai laeissa säädetään. Lasten uimakouluissa on perusteltua huomioida sisaralennus silloin, kun samasta taloudesta osallistuu useampi kuin yksi lapsi samaan aikaan järjestettävään uimakouluun. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Susanne Laaksonen, sivistysjohtaja, susanne.laaksonen@laitila.fi

Sivistysvaliokunta päättää uimakoulumaksut seuraavasti:

1. Lasten (vähintään 5 vuotta täyttänyt, alle 18-vuotias) uimakoulumaksut (sis. opetuksen, uintikirjan, suoritusmerkit ja uimahallimaksun)

Samasta taloudesta
osallistuvien lasten määrä

Uimakoulun kesto:
1 viikko

Uimakoulun kesto:
2 viikkoa
1 50 € / hlö 80 € / hlö
2 80 € / 2 hlöä 120 € / 2 hlöä
3 100 € / 3 hlöä 150 € / 3 hlöä
4 120 € / 4 hlöä 180 € / 4 hlöä 
5, 6, jne. + 20 € edelliseen määrään + 30 € edelliseen määrään

2. Laitilalaisille 5-17 vuotiaalle, joilla on voimassa oleva vammaiskortti tai invalidikortti, järjestetään oma uimakoulu alennetulla uimahallin sisäänpääsymaksulla. Näihin opetuksiin osallistuvalla lapsella on oltava oma aikuinen, avustaja tai huoltaja, josta ei peritä uimahallimaksua. Uimakouluun osallistuva saa uintikirjan ja mahdollisen suoritusmerkin.

3. Aikuisten (18v. ja vanhemmat) uimakoulumaksu: 50 € / 4 kertaa (sis. opetuksen, uintikirjan, suoritusmerkit ja uimahallimaksun)

4. Kulttuuria ja vapaa-aikaa kortilla aikuisten uimakoulumaksu on -50 %

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

vapaa-aikapäällikkö, Laitilan uimahalli

Muutoksenhaku

Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Laitilan sivistysvaliokunnalle, osoite Keskuskatu 30, PL 25 23801 Laitila.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnanjäsen. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
 
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.