Sivistysvaliokunta, kokous 24.9.2024

§ 85 Käyttöajan jatkaminen Kulttuuria ja vapaa-aikakortin uimahalliominaisuuteen

LAIDno-2024-687

Valmistelija

  • Emilia Andersson, vapaa-aikapäällikkö, emilia.andersson@laitila.fi

Perustelut

Laitilassa on käytössä Kulttuuria ja vapaa-aikaa Laitilassa kortti (ent. Liiku Rajattomasti Laitilassa -kortti), jolla pääsee vuosimaksulla Laitilan uimahalliin. Laitilan uimahalli on ollut yhteensä 42 kalenteriviikkoa avoinna siten, että vuosina 2019 ja 2020 uimahalli on auennut viikolla 38, vuosina 2021 ja 2022 viikolla 37 ja vuonna 2023 uimahalli aukesi viikolla 36. Uimahallipalveluiden siirryttyä kesällä 2024 Laitilan kaupungin järjestämäksi aloitettiin henkilökunnan rekrytointi. Nopeasti aloitetusta rekyrtoinnista huolimatta Laitilan kaupunki on saanut täytettyä yhden liikunnanohjaaja-uinninvalvojan vakanssin. Yksi liikunnanohjaaja-uinninvalvojan ja kaksi uinninvalvojan vakanssia ovat yhä täyttämättä. Työntekijöiden puutteen vuoksi uimahallia ei ole saatu avattua. Näin ollen asiakkaiden etukäteen maksettua uimahalliominaisuutta ei ole voinut käyttää syksyllä 2024. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Susanne Laaksonen, sivistysjohtaja, susanne.laaksonen@laitila.fi

Sivistysvaliokunta päättää, että asiakkaiden Kulttuuria ja vapaa-aikaa -kortin uimahalliominaisuuden aikaa jatketaan niin monta viikkoa, kuin uimahallin aukeaminen viivästyy, kuitenkin asiakkaan todellisen uimahalliominaisuuden ajan menettämisen verran. Aika lasketaan siten, että uimahalli olisi auennut viikolla 36. 

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

vapaa-aikapäällikkö, Laitilan uimahalli

Muutoksenhaku

Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Laitilan sivistysvaliokunnalle, osoite Keskuskatu 30, PL 25 23801 Laitila.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnanjäsen. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.
Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
 
Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, kolmen päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.
 
Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.